Δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη για τις εξελίξεις στο έργο του νέου Δημαρχείου

| Νέα του Δήμου
Δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη για τις εξελίξεις στο έργο του νέου Δημαρχείου

Δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη για τις εξελίξεις στο έργο του νέου Δημαρχείου

 Χθες, όπως είχα δεσμευτεί, ενημέρωσα  τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ενημερώνω όπως έχω υποχρέωση και όλους εσάς τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής για τις εξελίξεις που αφορούν στο έργο κατασκευής του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης μας.

Όπως θα θυμάστε στις 16 Απριλίου, με απόφαση της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, δόθηκε παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου κατά 40 ημέρες, με την ελπίδα να έρθει η Περιφέρεια σε συνεννόηση με τον εργολάβο του έργου προκειμένου να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Δυστυχώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της κατασκευαστικής εταιρείας, που είχε αναλάβει το έργο της κατασκευής του νέου Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η κατασκευάστρια εταιρεία αποφάσισε να αποχωρήσει από το έργο και να μην υλοποιήσει τη σύμβαση την οποία υπέγραψε και ανέλαβε μετά από Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό.   

Μια εξέλιξη για τη οποία, ως παράταξη, είχαμε προϊδεάσει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022, τους κατοίκους Αγίας Παρασκευής.

Παρά τα προβλήματα εμείς κοιτάμε μόνο μπροστά και μοναδικός μας στόχος είναι να βρεθεί σύντομα μία βιώσιμη και ρεαλιστική λύση.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ήδη ζητήσει από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκο Χαρδαλιά, με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, να επαναδημοπρατήσει το έργο και να αναδειχθεί νέος ανάδοχος, με την όσο το δυνατό, καλύτερη και αμεσότερη διαδικασία.

Είμαι αισιόδοξος πως σύντομα θα βρεθεί λύση καθώς από την πλευρά της Περιφέρειας υπάρχουν ευήκοα ώτα και γνωρίζω πως στις προθέσεις του κ. Χαρδαλιά είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό προς όφελος της πόλης, και να προχωρήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωση του Νέου Δημαρχείου.  

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω τη δέσμευση μου πως η πόλη της Αγίας Παρασκευής θα αποκτήσει νέο φιλικό και λειτουργικό Δημαρχείο και στο πλαίσιο της ειλικρινούς σχέσης που επιθυμώ να έχω μαζί σας θα συνεχίσω, όπως σας έχω υποσχεθεί, να σας ενημερώνω για κάθε εξέλιξη που θα υπάρχει στο έργο.

Σας  ευχαριστώ.   

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software