Τώρα κόπτονται για τα σχολεία; 4 χρόνια τι έκαναν;

| Νέα του Δήμου
Τώρα κόπτονται για τα σχολεία; 4 χρόνια τι έκαναν;

Το όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τα σχολεία της πόλης μας, δεν πείθει κανέναν και σε καμία περίπτωση τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής,  οι οποίοι μάτια έχουν και βλέπουν.

Όχι μόνο δεν πείθει, αλλά αντίθετα εξοργίζει.

Και αυτό γιατί, αντί ο πρώην Δήμαρχος Β. Ζορμπάς και ο νυν επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» Β. Σάρκουλας, να δίνουν εξηγήσεις γιατί κληρονόμησαν στην νυν δημοτική αρχή σχολεία εγκαταλειμμένα στη μοίρα τους με δεκάδες προβλήματα αλλά και απλήρωτες οφειλές χιλιάδων ευρώ σε ΔΕΚΟ, αντίθετα μας κουνάνε και το δάχτυλο.

Σε πρόσφατη ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στοχοποιώντας την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κα Τάνια Νικολούλια, με αφορμή αναφορές της στο ΔΣ, σχετικές με  την κατάσταση των σχολείων, επιμένουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, εξαπολύοντας «λάσπη». Ωστόσο για την ταμπακιέρα τίποτα.

Ως νέα διοίκηση του Δήμου από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας θέσαμε το ζήτημα της βελτίωσης της κατάστασης των σχολικών υποδομών, σε πρώτη προτεραιότητα. Συναντηθήκαμε με όλους τους Συλλόγους Γονέων, ακούσαμε τα προβλήματα και προτεραιοποιήσαμε  τις ανάγκες. Παράλληλα λύσαμε εκκρεμότητες ετών που «κόστιζαν» στα σχολεία μας. Ξεκινήσαμε από τους πρώτες κιόλας μήνες της θητείας μας την κατάρτιση του Σχεδίου Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΣΕΑΚ) το οποίο  με την ολοκλήρωση του, εντός του έτους, θα δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να επωφεληθεί από σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα για την αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτιρίων.  Επίσης ολοκληρώσαμε στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, την καταγραφή όλων των ακινήτων του Δήμου μεταξύ άλλων και των σχολείων στα οποία χρειάζεται να γίνει προσεισμικός έλεγχος, ενώ διασφαλίσαμε στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ένα ποσό για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από φθορές στα σχολεία μας. Παράλληλα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση τις εργασίες διαγραμμίσεων στις σχολικές διαβάσεις. Και θα συνεχίσουμε διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις μέχρι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των σχολείων μας.   

Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου που τώρα μας εγκαλεί, 4 ολόκληρα χρόνια τι ακριβώς έκανε; Και για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, την καλούμε να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα. Για να μάθουμε επιτέλους και εμείς κ οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής για το τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα.

  • Από το 2019 έως και το 2023 η προηγούμενη δημοτική αρχή έλαβε ως χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ σχολείων για επισκευές και συντήρηση των σχολικών υποδομών πάνω από 1 εκ. ευρώ. Μάλιστα είναι ήδη δεσμευμένα τα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ του 2024 αλλά και μέρους της ΣΑΤΑ του 2025. Στη νυν δημοτική αρχή παραδόθηκε μία εργολαβία ύψους περίπου 500 χιλιάδων ευρώ, η οποία σε σχέση με την πολύ κακή κατάσταση των σχολείων, θα καλύψει ελάχιστες από τις ανάγκες που υπάρχουν.  Ζητούμε από την προηγούμενη διοίκηση να μας ενημερώσει που ακριβώς πήγαν τα υπόλοιπα  περίπου 600 χιλιάδες ευρώ από τις ΣΑΤΑ και ποιες παρεμβάσεις έγιναν με αυτά τα χρήματα.
  • Γιατί, όπως γνωρίζουμε όλοι, είχαν επωμιστεί οι σχολικές επιτροπές σχεδόν εξ΄ολοκλήρου το βάρος της συντήρησης και επισκευών στα σχολεία και όχι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ως όφειλε; Είναι αληθές πως ακριβώς επειδή οι σχολικές επιτροπές διέθεταν κονδύλια για τη συντήρηση των σχολείων δεν ήταν σε θέση να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις ΔΕΚΟ και έχουν οφειλές χιλιάδων ευρώ;

ΥΓ. Η φωτό που συνόδευε την ανάρτηση με τα ανασηκωμένα χέρια που παραπέμπουν σε φάσκελα, δεν ήταν και από τις πιο εύστοχες επιλογές. Οδηγεί σε παρεξηγήσιμους συνειρμούς.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software