Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής λόγω των προβλέψεων για επιδείνωση του καιρού στην Αττική

| Νέα του Δήμου
Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής λόγω των προβλέψεων για επιδείνωση του καιρού στην Αττική

 

Με αφορμή τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού και επικράτηση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στην Αττική από το μεσημέρι της Δευτέρας έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου,  με απόφαση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Ειδικότερα:

 • Το προσωπικό σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή
 • Σε ετοιμότητα είναι 11 οχήματα και ειδικότερα:

- 1 αλατιέρα

-1 αλατιέρα με λεπίδα

-1 όχημα μόνο με λεπίδα

-1 εκσκαφέας-φορτωτής JCB

-1 εκσκαφέας-φορτωτής Megalac

-1 BOBCAT

-5 οχήματα 4χ4 του Δήμου  και ιδιωτών για τη μεταφορά προσωπικού του Δήμου και την εξυπηρέτηση πολιτών, εάν απαιτηθεί.

 • Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει διασφαλίσει 90 τόνους αλάτι το οποίο, σε περίπτωση που απαιτηθεί, θα διασκορπιστεί στους δρόμους και θα διατεθεί σε σακιά στους πολίτες
 • Για την προστασία των πολιτών από αύριο το πρωί στις 7 π.μ. και για όσες ώρες θα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα λειτουργεί ως θερμαινόμενος χώρος, η αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου (Μεσογείων 417).
 • Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα:

Τηλ. Κέντρο Δήμου 2132004500,

Πολιτική Προστασία: 2106084614,

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας: Μάκης Τάρλας 6939607471

Σε κάθε περίπτωση και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση τόσο στους επίσημους λογαριασμούς του Δήμου όσο και στα κοινωνικά δίκτυα.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Στην περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις, χιονόπτωση, δυνατοί άνεμοι) ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συστήνει σε όλους τους πολίτες:

 • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις
 • Οι οδηγοί να είναι εξοπλισμένοι με αλυσίδες
 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και της Τροχαίας, και αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων.

Περαιτέρω οδηγίες σε περίπτωση χιονόπτωσης η παγετού στο παρακάτω link:  https://bit.ly/3vQcDXc

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software