Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραματισμού τον Οκτώβριο στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

| Νέα του Δήμου
Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραματισμού τον Οκτώβριο στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής ξεκινάει τον Οκτώβριο στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 5) τα δια ζώσης σεμινάρια, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19. Η πρόσκληση παραμένει ανοικτή, για όλες και όλους τους ενήλικες κατοίκους ανεξαιρέτως και κυρίως δωρεάν, ενώ αφορά τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Οι οκτώ (8) Θεματικές Ενότητες που αποτελούν έναν ολοκληρωμένο κύκλο της δράσης είναι οι εξής:

 1. Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου
 2. Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
 3. Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
 4. Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
 5. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
 6. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
 7. Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
 8. Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι
 • Τα μαθήματα θα είναι οκτώ και θα ξεκινήσουν στις 11 Οκτωβρίου 2022.
 • Θα γίνονται κάθε Τρίτη 17:00 – 19:00, στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, Νεαπόλεως 5
 • Η αίτηση υπογεγραμμένη καθώς και ένα φωτοαντίγραφο της ταυτότητας του ενδιαφερόμενου θα υποβάλλονται στο πρωτόκολλο του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Λεωφ. Μεσογείων 415-417) έως τις 03-10-2022.
 • Στα σεμινάρια θα μπορούν να συμμετέχουν έως 25 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τον αριθμό πρωτοκόλλου.
 • Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού στα τηλέφωνα 2132004568, 2132004601.

Η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των ωφελούμενων σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:  «Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο και προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά στα δια ζώσης σεμινάρια, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, από τον Σεπτέμβριο! Προσκαλούμε τους ενήλικους δημότες να αγκαλιάσουν αυτή την αξιόλογη δράση και να επωφεληθούν δωρεάν με την τεχνογνωσία των εισηγητών μας για τις προκλήσεις του διαδικτύου, καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας έτσι τον ψηφιακό εγγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής. Σας προσκαλώ να ενημερωθείτε για τον χρονοπρογραμματισμό της δράσης στο Δήμο σας! Με αυτόν τον τρόπο δίνετε προτεραιότητα στην ψηφιακή ασφάλεια σας και κατ’ επέκταση στην  ψυχική σας υγεία, διότι γνωρίζοντας τους δυνητικούς κινδύνους του Διαδικτύου, μπορείτε να σερφάρετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με επίγνωση και δίχως τεχνοφοβία!».

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλειος Ζορμπάς, τόνισε χαρακτηριστικά:  «Μία ακόμα δράση της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο μας. Ένα ακόμα εφόδιο για τους συνδημότες μας, όλων των ηλικών, για να αντιμετωπίσουν τον σύγχρονο κόσμο. Μέρα με την ημέρα μπαίνουμε όλο και περισότερο στην ψηφιακή εποχή και κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί από το... αύριο. Η συγκεκριμένη δράση πρέπει να "αγκαλιαστεί" από όλους και άπαντες να την εκμεταλλευτούν στο ακέραιο για έναν καλύτερο και πιο εύκολο τρόπο ζωής. Θα πρέπει άπαντες να αντιληφθούμε πως το διαδίκτυο έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, αλλά ταυτοχρόνως κρύβει και πολλούς κινδύνους τους οποίους πρέπει να γνωρίσουμε αλλά και να μάθουμε πως να τους αντιμετωπίσουμε".  

ψηφ800

 

Τηλ: 1512 (8:30-14:30 αστική χρέωση)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ | ΠΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ptapatt.gr)

https://www.facebook.com/digital.attiki

https://tinyurl.com/atticadigital

https://www.linkedin.com/in/atticadigital

https://www.instagram.com/atticadigital

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software