Διανομές Κοινωνικού Παντοπωλείου με τσάντες πολλαπλών χρήσεων

| Νέα του Δήμου
Διανομές Κοινωνικού Παντοπωλείου με τσάντες πολλαπλών χρήσεων

Πώς συνδυάζονται η κοινωνική ευαισθησία με την προστασία του περιβάλλοντος;  Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προχώρησε σε μία δράση που περιέχει και τα δύο.

Η συνεργασία του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τη Δ/νση Καθαριότητας & Διαχείρισης Απορριμμάτων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης οδήγησε σε κατάργηση της πλαστικής σακούλας στις διανομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Από εδώ και στο εξής, οι διανομές ειδών Κοινωνικού Παντοπωλείου στους δικαιούχους θα γίνονται σε τσάντα πολλαπλών χρήσεων της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης, η οποία θα επιστρέφεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στις πρώτες δύο μάλιστα διανομές, οι τσάντες περιείχαν και ενημερωτικό φυλλάδιο για την ανακύκλωση συσκευασιών στο μπλε κάδο.

Υπολογίζεται πως η δράση αυτή θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση 4.200 πλαστικών σακουλών το έτος και συνεπώς στη μείωση της ρύπανσης από πλαστικά και τη διαφύλαξη φυσικών πόρων.

tsantes pollaplwn800

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software