Ψυχοκοινωνική Στήριξη Φροντιστών Ατόμων με Βαριά και Χρόνια Νοσήματα

| Νέα του Δήμου
Ψυχοκοινωνική Στήριξη Φροντιστών Ατόμων με Βαριά και Χρόνια Νοσήματα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, ανακοινώνουμε το νέο Πρόγραμμα «Ψυχοκοινωνική Στήριξη Φροντιστών Ατόμων με Βαριά και Χρόνια Νοσήματα», ώστε να σταθούμε έμπρακτα στο πλάι των ανθρώπων που φροντίζουν χρόνιους ασθενείς όπως, οι ασθενείς με αλτσχάιμερ.

Από τις καταγραφές των αιτημάτων των κοινωνικών υπηρεσιών μας, προέκυψαν οι πολυποίκιλες ανάγκες των φροντιστών για κοινωνική, οικονομική και ψυχολογική στήριξη.

Στο εγχείρημα να οργανωθεί πιο λειτουργικά η ποιότητα ζωής των φροντιστών, ένα σύνολο από εξειδικευμένους επιστήμονες, αναλαμβάνει  ολιστικά τη διαχείριση των θεμάτων που προκύπτουν από τη χρόνια ασθένεια στην οικογένεια (Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Κοινωνιολόγος, Λογοθεραπευτής, Εργοθεραπευτής, Φυσικοθεραπευτής, Νοσηλευτής κ.α).

Πιο συγκεκριμένα παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:

  1. Κοινωνική στήριξη: ανίχνευση και λεπτομερή καταγραφή των αιτημάτων και αναγκών των φροντιστών, πληροφόρηση για παροχές και υπηρεσίες καθώς και πρακτικές κοινωνικής δικτύωσης
  2. Ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες, όπου παρέχονται πληροφορίες, ώστε να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες συγκεκριμένες δεξιότητες διαχείρισης των δικών τους συναισθηματικών δυσκολιών
  3. Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε ατομικό επίπεδο, Συμβουλευτική ζεύγους / οικογένειας
  4. Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης (Πρόγραμμα Βελτίωσης Γνωστικών Λειτουργιών)

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Α’ ΚΑΠΗ: 2106080300

Β’ ΚΑΠΗ  2106543383

Τέλος, τονίζουμε ότι οι παραπάνω υπηρεσίες λειτουργούν τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του covid- 19, όπως αυτά καθορίζονται κάθε φορά, από τις σχετικές διατάξεις. Οι υπηρεσίες αυτές χαρακτηρίζονται ως υγειονομικές και λειτουργούν αυστηρά κατόπιν ραντεβού. Οι δραστηριότητες υποστήριξης των ωφελούμενων, προκειμένου για την ασφάλεια τους αλλά και την αποφυγή διασποράς του covid 19, είναι προσαρμοσμένες στα γενικά και ειδικά μέτρα προστασίας, όπως αυτά εφαρμόζονται. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η εφαρμογή όλων των προηγούμενων μέτρων προστασίας και πρόληψης, όπως:

- η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

- οι σταθερές ομάδες δραστηριοτήτων,

- η χρήση αντισηπτικών,

- οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

- οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

- τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία χώρων και δραστηριοτήτων κατά περίπτωση.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software