Αφιέρωμα στο Ελληνικό Τραγούδι Συναυλίες Καλλιτεχνών Δήμου Αγίας Παρασκευής

| Νέα του Δήμου
Αφιέρωμα στο Ελληνικό Τραγούδι Συναυλίες Καλλιτεχνών Δήμου Αγίας Παρασκευής

Τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών του χθες και του σήμερα

 Διακεκριμένοι καλλιτέχνες που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ερμηνεύουν πολυαγαπημένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών του χθες και του σήμερα στις δύο συναυλίες που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο «Αλέκου Κοντόπουλου» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ).

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, ώρα 21.00

«Νύχτες Μαγικές κι ονειρεμένες…» με την Κατερίνα Τσιρίδου και τη μουσική παρέα της σε ένα μουσικό πρόγραμμα με τα ωραιότερα λαϊκά τραγούδια των Μάρκου Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Γιώργου Μητσάκη, Απόστολου Καλδάρα, Μανώλη Χιώτη και άλλων σπουδαίων λαϊκών συνθετών.

Μαζί της ο Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα - φωνή), ο Σπύρος Πατράς (μπουζούκι – φωνή), η Εύη Κανέλλου (κρουστά) και ο Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν).

 

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, ώρα 21.00

«Μη τον ρωτάς τον Ουρανό» με εννέα σολίστες - καλλιτέχνες της Αγίας Παρασκευής σε ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι με αξέχαστα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη,  Σταμάτη Κραουνάκη κ.ά. και τις ωραιότερες μελωδίες της Παλιάς Αθήνας.

Ερμηνεύουν οι:  Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη (σοπράνο), Πέτρος Σαλάτας (βαρύτονος), Βασίλης - Δεναχής Κωστόπουλος (βαθύφωνος),

Μάνια Βλαχογιάννη (σοπράνο crossover) και Αμαλία Τάτση (μετζοσοπράνο crossover). 

Μαζί τους ο κιθαρίστας και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζει βραβευμένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, διασκευασμένα για σόλο κιθάρα.

Τους ερμηνευτές συνοδεύουν οι πιανίστες Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος και Βύνη Φουντά και η βιολοντσελίστρια Μιρέλα Ρούτση.  

 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει η μουσικός Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου σε πολιτιστικά θέματα.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη), Θεμιστοκλέους και Σπάρτης 1. Ώρα έναρξης: 21.00.

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

sinavlies 800

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software