Συνάντηση Υφυπουργού Υγείας με τον Αντιδήμαρχο Νεολαίας Αγ. Παρασκευής

| Νέα του Δήμου
Συνάντηση Υφυπουργού Υγείας με τον Αντιδήμαρχο Νεολαίας Αγ. Παρασκευής

Συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας, Αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, κα. Ζωή Ράπτη, είχε ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, κ. Νίκος Ζόμπολας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πλευρών, βρέθηκαν τα πολλά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι μας λόγω της πανδημίας αλλά και οι λύσεις που μπορούν να δοθούν, με την Υφυπουργό να δεσμεύεται πως θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες και τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, έτσι ώστε η νεολαία να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κανονικότητά της.

Καθώς όλα δείχνουν ότι οι περιορισμοί, τα κλειστά καταστήματα και τα lockdown θα συνεχίσουν να αποτελούν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα οι ειδικοί ψυχικής υγείας εκφράζουν όλο και μεγαλύτερες ανησυχίες για την ψυχολογία των νεαρών ατόμων που, όπως λένε, ανήκουν στους σφοδρότερα πληγέντες από την αίσθηση της αβεβαιότητας που έχει επιφέρει η πανδημία.

Αντιμέτωποι με τους περιορισμούς της κοινωνικής τους ζωής και την αυξημένη αβεβαιότητα σε ένα στάδιο της ζωής τους στο οποίο το μέλλον ήδη φαντάζει θολό και επικίνδυνο, πολλοί νέοι υποφέρουν από την ολοένα και εντεινόμενη αίσθηση ότι χάνουν τα πολύτιμα -και «καλύτερά»- τους χρόνια. Με τα αισθήματα φόβου, άγχους, θυμού, λύπης και συντριβής να κυριαρχούν στην ζωή τους.

Ν. Ζόμπολας: «Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο»

Είναι χαρακτηριστικό πως σε μελέτη που εκπόνησε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας σε 112 χώρες, κατέγραψε ότι τα 2/3 των νέων, ηλικίας 18-29 ετών, υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη. Στα πλαίσια αυτά, η στήριξη της «Ψυχικής Υγείας» των νέων καθίσταται επιτακτική.
«Μέσω των κοινωνικών δομών του δήμου πρόκειται να δράσουμε και να παρέχουμε υποστήριξη με συγκεκριμένα προγράμματα που σχεδιάζουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας» είπε ο κ. Ζόμπολας μετά το πέρας της συνάντησής του με την Υφυπουργό κ. Ράπτη.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software