«Στείλε sms … δώσε αίμα... χάρισε ζωή»

| Νέα του Δήμου
«Στείλε sms … δώσε αίμα... χάρισε ζωή»

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι ο Σύλλογος γονέων/κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ της πόλης μας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής διοργανώνουν ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ για τους ασθενείς της Αιματολογικής κλινικής του ΓΝΑ " Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ".

Την Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ", στο Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής Μεσογείων 417 (αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου).
Όλοι οι υγειονομικοί της μονάδας, είναι έμπειροι επιστήμονες και τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19 αυστηρά. Η διαδικασία είναι εύκολη, ανώδυνη και απολύτως ΑΣΦΑΛΗΣ.

Μη διστάσετε να ανταποκριθείτε σ' αυτή την έκκληση βοήθειας των ασθενών συνανθρώπων μας.

Το αίμα δεν παράγεται σε κανένα εργαστήριο. Προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ από τον άνθρωπο σε συνανθρώπους του, που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Οι Αιματολογικοί ασθενείς, παλεύουν για χρόνια με τη νόσο και μία από τις κύριες θεραπείες, είναι η μετάγγιση.

Με το σύνθημα, «Στείλε sms … δώσε αίμα... χάρισε ζωή», οι γονείς του 1ου ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στα παιδιά μας, τολμώντας μια πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς.

Την Κυριακή το πρωί (28.02.2021) βγαίνουμε από το σπίτι για τον ομορφότερο λόγο μετακίνησης, ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Στείλε μήνυμα στο 13033 μετακίνηση 1, ή αν θέλεις έντυπη βεβαίωση, σημείωσε μετάβαση Β1 και υπογράμμισε την λέξη Αιμοδοσία.

*Ο Σύλλογος γονέων/κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ θέλει να ευχαριστήσει θερμά τη διεύθυνση του σχολείου, την Ένωση συλλόγων γονέων σχολείων Αγ. Παρασκευής και την δράση "όλοι μαζί μπορούμε", για τη βοήθεια που προσφέρουν σε αυτή τη σπουδαία κίνηση.
Θερμές ευχαριστίες επίσης και στον Δήμο Αγίας Παρασκευής για τη συνδιοργάνωση, τη συνεργασία και τη συμπαράσταση, αλλά κυρίως σε όλους τους γονείς και όλους τους δημότες που θα συνδράμουν στην προσπάθειά.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ

• Είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών.

• Ζυγίζεις πάνω από 50kg.

• Είσαι υγιής. Το αίμα από έναν άρρωστο άνθρωπο ή κάποιον που παίρνει φάρμακα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειές για αυτόν που θα το πάρει. Δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις αίμα εάν είχες στο παρελθόν ίκτερο ή ηπατίτιδα, ή εάν είχες κάποια μορφή καρκίνου, καρδιοπάθειας, επιληψία η κάποια αιμορραγική διαταραχή. Εάν έχεις ερωτήσεις για κάποια συγκεκριμένα φάρμακα που παίρνεις επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας.

• Έχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Πράγματα και συμπεριφορές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες. Για την δική σου ασφάλεια δεν μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός ή εάν κάνεις κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Να είσαι ξεκούραστος και να έχεις συμπληρώσει τις φυσιολογικές ώρες ύπνου (τουλάχιστον 6 ώρες)

* Να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα

* Να έχεις πιεί αρκετά υγρά(νερό ,χυμό)

*Να φοράς άνετα ρούχα

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software