Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙΡΙΔΗ

| Νέα του Δήμου
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙΡΙΔΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης με τους τρεις δημάρχους, Βασίλη Ζορμπά (Αγίας Παρασκευής), Ηλία Αποστολόπουλο (Παπάγου-Χολαργού) και Γιώργο Θωμάκο (Κηφισιάς), τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, στις 9 μ.μ..

Η τηλεδιάσκεψη μεταδόθηκε από τη σελίδα του Facebook του Δημήτρη Καιρίδη ― Δημήτρης Καιρίδης-DimitrisKairidis και μέσω του καναλιού youtube.com/c/DimitrisKairidis.

H συζήτηση του βουλευτή με τους τρεις δημάρχους είχε απήχηση σε 7.000 χρήστες στο facebook και την παρακολούθησαν περίπου 2.500 πολίτες, ενώ υπεβλήθησαν δεκάδες ερωτήσεις προς τους καλεσμένους.

Οι τρεις δήμαρχοι τόνισαν ότι οι δημοτικές αρχές:

  • στάθηκαν δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες, και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με πολλά κοινωνικά προγράμματα,

  • πλήττονται οικονομικά από την πτώση στις εισπράξεις δημοτικών τελών και την αναστολή λειτουργίας παιδικών σταθμών και άλλων δομών,

  • εκμεταλλεύθηκαν, κατά το δυνατόν, τη μειωμένη κυκλοφορία για την ολοκλήρωση των υπό εκτέλεση έργων και

  • διευρύνουν τις υπηρεσίες τους που παρέχονται ψηφιακά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, αναφορικά με τα φαινόμενα παραβατικότητας στην πλατεία Αγίου Ιωάννη της Αγίας Παρασκευής, έκανε τρεις προτάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο:

  1. Nα εφαρμοστεί αυστηρά η απαγόρευση στάθμευσης και να γίνεται άμεση αφαίρεση πινακίδων.

  2. Να γίνονται εντατικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην περιοχή πέριξ της πλατείας.

  3. Να γίνεται συστηματικός έλεγχος στα καταστήματα και στα περίπτερα της γύρω περιοχής ώστε να τηρείται το όριο ηλικίας για την πώληση αλκοόλ. Ο κ. Ζορμπάς τόνισε ότι τη λύση στην πλατεία Αγίου Ιωάννου δεν θα τη δώσουν τα ΜΑΤ.

Ο Δημήτρης Καιρίδης συντόνισε την ενδιαφέρουσα συζήτηση, διαβάζοντας και τις ερωτήσεις του κοινού. Όπως τόνισε, κλείνοντας τη «συνάντηση», οι δήμοι είναι το βάθρο της δημοκρατίας και η πολιτική δεν μπορεί παρά να είναι πριν από όλα τοπική («All politics is local politics - TipO’Neill»).

Το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην ακόλουθη διεύθυνση:
https://youtu.be/tGDS6xDrxGw

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software