ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

| Νέα του Δήμου

ΞΗΛΩΜΑ 1Συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής –σε συνεργασία με τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Φιλοθέης-Ψυχικού– κατέβασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο περισσότερες από 400 διαφημιστικές πινακίδες στις λεωφόρους Μεσογείων και Κηφισίας.

 Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε στις 8 το πρωί του Σαββάτου από τη λεωφόρο Μεσογείων, όπου με τη βοήθεια καλαθοφόρων οχημάτων και ειδικών οχημάτων σήμανσης αφαιρέθηκε όλο το παράνομο διαφημιστικό υλικό.
ΞΗΛΩΜΑ 04Τη δράση συντόνισε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη. Επιτόπου βρέθηκαν συνεργεία των δήμων, οι δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς και Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, καθώς και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Ελένη Δάβαρη.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους παρανομούν ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. «Η αφαίρεση των παράνομων πινακίδων ξεκίνησε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε όλη την Αττική. Με ικανοποίηση ενημερώθηκα ότι, ορισμένοι από εκείνους που παρανομούν ως διαφημιζόμενοι ή ως διαφημιστές, φοβούμενοι την εισαγγελική παρέμβαση, κινητοποιήθηκαν και προχώρησαν στην αφαίρεση των παράνομων πινακίδων από χθες που η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι ξεκινάμε το ξήλωμα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε όλη την Αττική. Στην προσπάθεια αυτή δεν είμαστε μόνοι μας έχουμε βασικούς συμμάχους και συνεργάτες του δημάρχους. Πρώτος και δεύτερος βαθμός θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε προς όφελος των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία τους, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Δίνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής, θα αλλάξει πρόσωπο. Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα δείξουμε καμία ανοχή σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον και απειλούν τις ζωές των πολιτών».

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι «ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διατηρήσει και να διαφυλάξει την προσπάθεια αυτή της Περιφέρειας, θα φροντίσει να αφαιρείται άμεσα κάθε παράνομη πινακίδα και να επιβάλλει το ανάλογο πρόστιμο σε όσους παρανομούν».

ΞΗΛΩΜΑ 03Η αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τους δήμους των περιοχών που υπάρχουν κεντρικές οδικές αρτηρίες. Στην επόμενη φάση έχει ήδη συμφωνηθεί οι παραβάτες να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες δυσχεραίνουν σημαντικά και το έργο του κέντρου διαχείρισης της κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Το παράνομο υλικό αποκρύπτει τη θέα του οδοστρώματος με συνέπεια οι κάμερες ασφαλείας να μην μπορούν να κάνουν σωστή λήψη. Επίσης, φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για πληθώρα τροχαίων ατυχημάτων και υποβαθμίζει το αστικό περιβάλλον.

ΞΗΛΩΜΑ 02

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software