ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΑ 14 ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ Β. ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

| Νέα του Δήμου

ECOMOBILITY 1Το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής ήταν η πρώτη στάση της διαδρομής μιας ομάδας ποδηλατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν ποδηλατοδρομία 67 χιλιομέτρων και επισκέφθηκαν τα 14 Δημαρχεία του Βόρειου Τομέα της Αττικής, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

 Την ποδηλατοδρομία οργάνωσε ο «Σύλλογος Αστικών Ποδηλάτων Αττικής-ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ» και η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019 (European Mobility Week 2019). Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ως συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης, θέλοντας να δείξει με έμπρακτο τρόπο ότι στηρίζει την προσπάθεια της Βιώσιμης Κινητικότητας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η καθιέρωση της συγκεκριμένης δράσης στοχεύει στην ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας άριστη κυκλοφοριακή σύνδεση με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, χρήση καθαρότερης ενέργειας, ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος μεταφορικού δικτύου, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, τόνωση της ζωτικότητας των πόλεων, ενίσχυση των κοινωνικών συναλλαγών και δημιουργία ποιοτικής «ατμόσφαιρας» στις πόλεις με λιγότερη ατμοσφαιρική και ακουστική ρύπανση.

ECOMOBILITY 2Στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής υποδέχτηκαν τους ποδηλάτες ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Διοίκησης Γιάννης Αργυρός, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ελένη Δάβαρη, η πρώην Αντιδήμαρχος Ελευθερία Παπαδοπούλου και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους ποδηλάτες, υπενθύμισε την κατασκευή του δικτύου ποδηλατοδρόμων που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του ως Δήμαρχος και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να εξοικονομήσει πόρους από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, προκειμένου να επεκταθεί το δίκτυο της κάτω περιοχής.

ECOMOBILITY 3Ο επικεφαλής της ποδηλατικής ομάδας, Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, προσέφερε στο Δήμαρχο μια γλάστρα με ένα μικρό κυπαρίσσι και ευχήθηκε στο Δήμαρχο να επεκταθεί σύντομα το δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Οι Ποδηλάτες εκκίνησαν από το Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού στις 9:00 το πρωί και αφού επισκέφθηκαν τα Δημαρχεία Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αμαρουσίου, Πεντέλης και Βριλησσίων, κατέληξαν στις 8.00 το απόγευμα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη συναντήθηκαν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

HATZIDAKIS 2Ο Υπουργός, αφού υποδέχθηκε τους ποδηλάτες, δήλωσε: «Με τους ποδηλατόδρομους έχω ασχοληθεί από το 2008. Κάποιοι από αυτούς είναι σήμερα πραγματικότητα. Σήμερα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είχα μια ενδιαφέρουσα συνάντηση! Ήρθαν και με βρήκαν στο κτίριο του Υπουργείου ομάδες ποδηλατών από όλη την Αθήνα. Τους συνόδευε ο Γιώργος Πατούλης. Δήλωσα ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, βασισμένο στις δεσμεύσεις του ρυθμιστικού σχεδίου αλλά και σε μελέτες που εκπονήθηκαν ή εκπονούνται, θα ανακοινώσει πολύ σύντομα ένα συνολικό σχέδιο για τη διερεύνηση των ποδηλατοδρόμων στην Ελλάδα. Ποδήλατο και Περιβάλλον προχωρούν μαζί!».HATZIDAKIS 1

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software