ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

| Νέα του Δήμου
Stand up ScienceΟ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου  Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής με την υποστήριξη του Δήμου Αγ. Παρασκευής διοργανώνει το Σάββατο 2/2/2019 και ώρα 20:30 στο 2ο  Γυμνάσιο μια  αλλιώτικη παράσταση με τους  Science Reactors να φέρνουν την επιστήμη στη σκηνή. Μια Stand up Science όπου οι επιστήμονες βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή αφηγούμενοι τις δικές τους επιστημονικές ιστορίες. 
Στην παράσταση, που απευθύνεται σε «ανοιχτόμυαλα» παιδιά ηλικίας 13 έως 103 ετών, οι Science Reactors, στη δεύτερη φετινή  τους παρουσίαση Stand up Science εκτός από τις επιστημονικές τους απολαυστικές αφηγήσεις, θα δείξουν πως οι Επιστήμες γίνονται τραγούδι αλλά και πως οδηγούν σε ένα  φανατικό Science Rap Battle!
Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να συμβάλλουμε στην «εξωστρέφεια» της επιστήμης ώστε να γίνει απλή και «απολαυστική»; Οι Science Reactors, με το γνωστό «ανατρεπτικό» τους ύφος. κέφι και σαφήνεια απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα. 
 
Με το Stand up Science στα χνάρια του Stand- up comedy  και το Science on Stage προσπαθούν να αναδείξουν ένα άλλο πρόσωπο της επιστήμης, προβάλλοντας και τις δικές τους επικοινωνιακές ικανότητες  κυρίως όμως την αγάπη και το πάθος τους για την ίδια την επιστήμη. Οι  επιστήμονες λοιπόν βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή αφηγούμενοι τις δικές τους επιστημονικές ιστορίες! 
 
Το Stand  up Science παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014  και έκτοτε  η ομάδα συμμετέχει με ξεχωριστή επιτυχία σε επιστημονικά φεστιβάλ, Βραδιές του Ερευνητή, TEDx, φεστιβάλ Κωμωδίας και  δίνει τις δικές της παραστάσεις σε θέατρα αποκτώντας όλο και περισσότερους δικούς της fans. Η ΕΡΤ  πρόσφατα τους έκανε ένα αφιέρωμα στο πλαίσιο της σειράς Close up, επίσημη συμμετοχή της στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχη ομάδα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη.
Στην παράσταση, συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:
Σταμάτης Βογιατζόπουλος, Αρχαιολόγος.
Στέφανος Γιαγτζόγλου, Βιολόγος.
Βασίλης Γρηγοριάδης,  Μηχανικός Δικτύων.
Ερμής Ζαχαρόπουλος, Πληροφορικός.
Κυριάκος-Αλέξανδρος Οικονόμου, Φοιτητής Ιατρικής.
Δημήτρης Μακρής, Καθηγητής Μάνατζμεντ και Καινοτομίας.
Χρήστος Πανταζίδης, Χημικός.
   
Παρουσιάζει ο Στέφανος Γιαγτζόγλου
 
Ιδέα/Σχεδιασμός/Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Eπικοινωνία της Επιστήμης. 
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός, Σκηνοθέτης.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software