ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

| Νέα του Δήμου
Με αφορμή τα τραγικό περιστατικό της Ρόδου, οι έντεκα εκλεγμένες γυναίκες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής καταθέσαμε το παρακάτω ψήφισμα, ενάντια στη βία κατά των γυναικών και στις δολοφονίες γυναικών με έμφυλα χαρακτηριστικά, το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 12ης Δεκεμβρίου 2018:
«Το αποτρόπαιο έγκλημα του βάναυσου βασανισμού, βιασμού και δολοφονίας της νεαρής φοιτήτριας στη Ρόδο, αναδεικνύει για άλλη μια φορά με τον πιο σκληρό τρόπο, τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες γυναίκες στην Ελλάδα του 2018, θύματα βίας που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν καταγγέλλουν ποτέ τα γεγονότα κι έτσι οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι.
Σε μια κοινωνία η οποία σιωπά και με τους αρμόδιους φορείς, όπως αποδεικνύεται, συνήθως,  απροετοίμαστους να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους περιστατικά έμφυλης βίας, ο φόβος και η ντροπή των θυμάτων συχνά τα οδηγεί ακόμα και στο θάνατο.
Τέτοιες περιπτώσεις δολοφονιών  γυναικών και κοριτσιών εξαιτίας του φύλου τους,  που είναι γνωστές διεθνώς με τον όρο femicide και  περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα άσκησης βίας από ερωτικό σύντροφο, το βασανισμό και τη δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα μισογυνισμού, τη δολοφονία γυναικών και κοριτσιών «για λόγους τιμής» κ.α. αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο και καταδεικνύουν, ότι, και στη χώρα μας, ο δρόμος είναι μακρύς για τη διασφάλιση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των γυναικών.
Ως εκ τούτου
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, τις Περιφέρειες, τους Δήμους κι όλους τους αρμόδιους Φορείς, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατέψουν με τρόπο αποτελεσματικό όλες τις γυναίκες
Α) Με συμπλήρωση και ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση του Νομοθετικού Πλαισίου.
Β) Με εκπαίδευση και σωστή προετοιμασία των στελεχών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Γ) Με διαρκή συστηματική και συγκροτημένη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
Με την ευχή το συγκεκριμένο  περιστατικό να αποτελέσει την αφορμή για μια ριζική αλλαγή στη θεώρηση της έμφυλης βίας στην πατρίδα μας, σας καταθέτουμε το παρόν ψήφισμα και παρακαλούμε για την υπερψήφισή του.
 
Σοφία Αϊδίνη
Τερψιχόρη Γκιόκα
Μαργαρίτα Δημητρίου - Καβρουδάκη
Ευπρέπεια Καψοκεφάλου
Χρύσα Κολώνια
Μαρία Κοντοπούλου
Ελισάβετ Πετσατώδη
Μαρία Ρεμπούτσικα
Βάσιλική Σταθουλοπούλου
Ζωή Φωτεινού
Στυλιανή Ψύλλα».

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software