ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 12ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

| Νέα του Δήμου
12 smd fΕξαιρετική επιτυχία σημείωσε η 12η  Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας των Σχολείων της Αγίας Παρασκευής, που διοργάνωσαν ο Δήμος και η Σχολική κοινότητα της πόλης από τις 27 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου 2018.
Επί δέκα μέρες οι μαθητές των Νηπιαγωγείων, των  Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αγίας Παρασκευής παρουσίασαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της σπουδαίας Πολιτιστικής δουλειάς που γίνεται στα Σχολεία της πόλης μας από μαθητές, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων καθ όλη τη διάρκεια της Σχολικής χρονιάς.
Σε αυτό το δεκαήμερο της μαθητικής πολιτιστικής δημιουργίας έλαβαν χώρα  Θεατρικές παραστάσεις από 18 θεατρικές ομάδες οι οποίες λειτουργούν στα Σχολεία σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και την δωρεάν διάθεση θεατρολόγων  από τον Δήμο Αγ. Παρασκευής, Συναυλίες από 4 χορωδίες, 2 ομάδες με πιάνο και 6 ομάδες με κιθάρα, Χοροί από 5 ομάδες μοντέρνων  και 16 ομάδες παραδοσιακών χορών, Εκθέσεις  εικαστικών από 4 ομάδες και Παρουσιάσεις εργασιών από 10 ομάδες. Επίσης παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και βίντεο  από μαθητές όπως και μια «κλεφτή» ματιά στην ιστορία της πόλης από την Ένωση Συλλόγων Γονέων ενταγμένα στην ετήσια καμπάνια «Όλη η πόλη, μια γειτονιά» που ξεκίνησε πέρσι.
 12 smd f1
Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων  τιμήθηκε η μαθήτρια του Παιδικού Τμήματος των Εργαστηρίων Τέχνης Σεμέλη Τσαχουρίδη, σε έργο της οποίας βασίστηκε το εξώφυλλο του προγράμματος του Φεστιβάλ και την τελευταία  βραβεύτηκαν το  6ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο διατήρησε την χρυσή e-safety ετικέτα που κατέχει από πέρυσι όπως και το 1ο Γενικό Λύκειο το οποίο αναβάθμισε την e-safety ετικέτα του από αργυρή σε χρυσή  κι έτσι ο Δήμος μας είναι ο μόνος με δύο Σχολεία του να ανήκουν στα 10 Σχολεία σε όλη την Ελλάδα που πρωταγωνιστούν σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας.  Τιμήθηκε, επίσης, η μαθήτρια Φανή Νικολοπούλου που ως  αθλήτρια του Συλλόγου Φίλων Τaekwon Do Αγίας Παρασκευής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του αθλήματος που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έγινε την Κυριακή 29/4 στο θεατράκι της Κεντρικής Πλατείας Αγίας Παρασκευής μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, που απόλαυσαν  και καταχειροκρότησαν τα Σχολεία της πόλης  το Μουσικοκινητικό  Εργαστήρι ΑμεΑ, τη νεοσύστατη Παιδική Μπαντίνα  του Δημοτικού Ωδείου και συγκρότημα από την αδελφοποιημένη πόλη της Γεροσκήπου Πάφου  που παρουσίασαν ένα πολύωρο εντυπωσιακό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
 12 smd f2
Ξεχωριστές υπήρξαν  οι συμμετοχές  του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου ΑμεΑ Αγίας Παρασκευής, του  χορευτικού συγκροτήματος  από την  αδελφοποιημένη πόλη της Γεροσκήπου Πάφου, της νεοσύστατης Παιδικής Μπαντίνας  του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής και  της χορωδίας από το 1ο Γυμνάσιο Μάνδρας, η παρουσία της οποίας συγκίνησε, εντυπωσίασε και δημιούργησε αισιοδοξία ότι ο χείμαρρος της νεανικής  δημιουργίας θα κλείσει  σύντομα τις πληγές που άνοιξε ο χείμαρρος της καταστροφής.. 
Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος ευχαριστεί και συγχαίρει τα παιδιά για την ποιοτική δουλειά τους και τη χαρά που μας πρόσφεραν. Ευχαριστεί και συγχαίρει, επίσης, τους  εκπαιδευτικούς, τους γονείς , την Ένωση Συλλόγων Γονέων, το Τμήμα Παιδείας και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου με αρμοδιότητα στα σχολεία, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Π. Γκόνη και τους  Πρόεδρους των Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Σχολικών Επιτροπών Α. Μπασακίδου-Καράμπελα και Β. Τραυλό αντίστοιχα για την ουσιαστική και καθ όλη τη διάρκεια του έτους συμβολή τους στην επιτυχία της 12ης  Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας.  
 
Δημ/ση : 7/5/2018

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software