ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΛΑΣ ΙΟΛΑ

| Νέα του Δήμου

vila iolaΤο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, με εισήγηση του Δημάρχου της πόλης Γιάννη Σταθόπουλου, αποφάσισε χθες 18/7 την αγορά του κτήματος και της βίλας Ιόλα και την ανάδειξη της, με μελετημένες παρεμβάσεις και συμμετοχή της κοινωνίας, σε πολιτιστικό τοπόσημο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του.

Η ιστορική απόφαση λήφθηκε με διευρυμένη πλειοψηφία καθώς ψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους τριών (3) εκ των έξη (6) Δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα από το σύνολο των Συμβούλων της πλειοψηφίας και από τους Συμβούλους των παρατάξεων «Συμμαχία Ευθύνης» και «Φυσάει κόντρα».
Το διατηρητέο (με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού), κτίριο(1.600 τ.μ.) με το κτήμα (6.678 τ.μ.) που το περιβάλει έχει χαρακτηριστεί, με τροποποίηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Αγίας Παρασκευής (ΦΕΚ 451, 31-8-2000), ως «Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» του Δήμου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει  περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου ή του Υπουργείου Πολιτισμού για να αξιοποιηθεί για το σκοπό που προορίζεται.
Σήμερα όπως τόνισε ο Δήμαρχος στην εισήγηση του ο Δήμος πέτυχε τίμημα πολύ μικρότερο του αρχικού με δόσεις και έτσι «έχει την οικονομική δυνατότητα να σηκώσει το βάρος της αγοράς,  χωρίς να κινδυνέψουν τα υπόλοιπα έργα της πόλης που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης».. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και μηνύματα από πολλές πλευρές ότι «μετά από την απόκτηση του ακινήτου από το Δήμο θα ανοίξει ο δρόμος για χρηματοδότηση των διαδικασιών ανακαίνισης και λειτουργίας του». 
Η απόφαση προβλέπει ως συνολικό τίμημα για την αγορά του ακινήτου τα 3.000.000 ευρώ καταβλητέα σε δόσεις και ότι το ακίνητο αποτελεί κοινωφελή χώρο της πόλης-Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.  
Στη συζήτηση του θέματος πέραν των επικεφαλής των παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων ζήτησαν το λόγο και τοποθετήθηκαν ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών Γ. Δημαράς, ο  Σύμβουλος Τέχνης και βιογράφος του Αλ. Ιόλα Ν. Σταθούλης, ο κάτοικος Κοντόπευκου  Καθηγητής ΕΜΠ Δ. Καλιαμπάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων Β. Κουτσογιάννη και ο Δ. Γιαννακόπουλος, από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής.
 
 Δημ/ση : 19/7/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software