Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ SUMMERTIME

| Νέα του Δήμου
stath politismosΗ ομιλία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου στην έναρξη του Summertime τη Δευτέρα 3/7 στον κήπο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ έχει ως εξής:
«Σας καλωσορίζω στο 2ο Summertime, το Φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η ΕΡΤ. Πρέπει να σας πω ότι δουλέψαμε αρκετά και φέτος, για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Συζητήσαμε και βγάλαμε συμπεράσματα από το 1ο Φεστιβάλ, ορίσαμε άξονες, είδαμε τα λάθη μας και όλα αυτά σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Από την αρχή μάλιστα καθορίσαμε τη μέρα που θα ξεδιπλώσουμε τον πολιτιστικό πλούτο του Δήμου Αγίας Παρασκευής «ερασιτεχνικό» ή «θεσμικό» στο τραγούδι και το χορό. Να είστε σίγουροι ότι θα εκπλαγείτε από αυτό που θα παρουσιασθεί στο τέλος του Φεστιβάλ στις 22 Ιουλίου, όπως έγινε και πέρυσι.
Τι έκανε ο Δήμος και τι κάνει στον τομέα του Πολιτισμού όλα τα χρόνια; Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, από τότε που αναλάβαμε το «τιμόνι» του, συνεχίζει θεσμούς που υπήρχαν αλλά δημιούργησε και καινούργιους, ένας από τους οποίους είναι το Summertime. Απαριθμώ μερικές από τις δράσεις μας: Παρουσιάσαμε τα βιβλία συγγραφέων της πόλης στη Βιβλιοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος» και άλλους συγγραφείς, όπως και αναδρομές στη Ρωσική και Γαλλική Λογοτεχνία, τη Λέσχη Ανάγνωσης, έγινε πρόσφατα Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά, τα Σάββατα της Βιβλιοθήκης πάλι για τα παιδιά και βέβαια το Δεκαήμερο Πολιτισμού «Αλέκος Κοντόπουλος». Διοργανώσαμε τις εκθέσεις έργων Παίδων και Ενηλίκων των Εργαστηρίων Τέχνης, όπως και τις εξαιρετικά επιτυχημένες γιορτές της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού και Μαζικού Αθλητισμού από τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Οργανισμό και συντονίσαμε την παρουσίαση της ευρηματικότητας όλων των Συλλόγων της πόλης στις Απόκριες για πρώτη φορά στην Αγία Παρασκευή με περίπου 5.000 συμμετέχοντες και άρματα πολλά που έφτιαξαν οι ίδιοι οι κάτοικοι και επίσης οργανώσαμε τη συμμετοχή σχεδόν όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές  με τα περίπτερα που παραχωρεί ο Δήμος και συμμετοχή και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.
Θα σας κουράσω λίγα λεπτά ακόμη: Το περασμένο Σάββατο ένας ερασιτεχνικός χορευτικός όμιλος της πόλης παρουσίασε την εξαιρετική δουλειά του στην Κεντρική πλατεία και δύο σύλλογοι την ίδια ώρα, στη γειτονιά του ο καθένας, παρουσίασαν ο μεν ένας μια εκπληκτική γκάμα παραδοσιακών και μοντέρνων χορών με τους κατοίκους στο προσκήνιο, ο δε άλλος ένα τοπικό συγκρότημα μουσικής. Άλλος ερασιτεχνικός χορευτικός όμιλος το περασμένο Σαββατοκύριακο παρουσίασε σε άλλη Πλατεία της πόλης, για δυο μέρες, τη δουλειά του. Όλα αυτά ή σχεδόν όλα δεν θα ήταν καθόλου εύκολο να γίνουν χωρίς τη βοήθεια του Δήμου που παρέχουμε με χαρά, ώστε να παρουσιαστεί και ξεδιπλωθεί η πολιτιστική δημιουργία στην πόλη μας. Όλους αυτούς τους Συλλόγους αλλά και άλλους φορείς, όπως τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, θα τους δούμε εδώ στις 22 Ιουλίου.
Αγαπητές φίλες και φίλοι, φέτος θα έχουμε ένα πλήρες και ενδιαφέρον Πολιτιστικό καλοκαίρι! Από σήμερα μέχρι τις 21 Ιουλίου το Summertime, από τις 15 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου ο Δημοτικός μας Κινηματογράφος στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης», την 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει το Δεκαήμερο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον κήπο της και όχι μόνο και από τις 9 έως τις 19 Σεπτεμβρίου το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης». Αυτό είναι ένα πλούσιο Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Σεπτέμβριος στην Αγία Παρασκευή προσφορά στους κατοίκους με τη συμμετοχή τους.
Σήμερα επιβάλλεται να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, το Διευθυντή Ραδιοφωνίας Γιώργο Γιουκάκη, το Μιχάλη Συγγλέτο και όλους/όλες που συμμετείχαν στην διαμόρφωση του προγράμματος του Φεστιβάλ. Ο κήπος του Ραδιομεγάρου θα γεμίσει μουσικές για τρεις εβδομάδες. Καλώς ορίσατε!»
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software