ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

| Νέα του Δήμου
pyroprostasiaΗ Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής όπως κάθε χρονιά, έχει ιδιαίτερα ενεργοποιηθεί και φέτος με το ζήτημα της πυροπροστασίας του Υμηττού. Τις ημέρες του καύσωνα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ενισχυμένη από τους νεοπροσληφθέντες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, εποχιακούς εργάτες   φύλαξης του βουνού, βρέθηκε σε επιφυλακή από την Παρασκευή 30/6 και πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη του βουνού.
Συγκεκριμένα φυλάσσονταν το Τρίστρατο (σύνορα με Χολαργό), το Μοναστήρι του Άι Γιάννη (όπου υπήρξε απαγόρευση κυκλοφορίας προς το βουνό τις βράδυνες ώρες) και ο λόφος Τσακού με βάρδιες όλη τη μέρα, ενώ γίνονταν συχνές περιπολίες της Πολιτικής Προστασίας.  Τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου ήταν σε διαρκή ετοιμότητα, ενώ υπήρχε παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην έξοδο των οδών Γραβιάς και Χλόης προς την Αττική οδό στον Αι Γιάννη.
Συνοπτικά τα μέτρα πυρασφάλειας που έχει ορίσει η υπηρεσία πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τον Υμηττό είναι τα εξής:
Σε καθημερινή βάση ανεξαρτήτως  επιπέδου συναγερμού υπάρχει φύλαξη στο παρατηρητήριο του  λόφου Τσάκου.
Σε επίπεδα συναγερμού  3 και 4  υπάρχει φύλαξη στο παρατηρητήριο στην θέση  Τρίστρατο  στα σύνορα με τον Χολαργό σε συνεργασία με την πυρασφάλεια του Δήμου Παπάγου- Χολαργού, ενώ  τα Πυροσβεστικά οχήματα περιπολούν στην περιοχή γύρω από τον Υμηττό στα όρια του Δήμου μας καθώς και στον λόφο Τσακού.
Σε επίπεδο συναγερμού  4,  με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής μετά από αίτημα του Δήμου μας,  επιβάλλεται από την ΕΛΑΣ απαγόρευση κυκλοφορίας από το μοναστήρι του Άγιου Ιωάννη του  Κυνηγού προς τον Υμηττό καθώς και στην είσοδο στην συμβολή των οδών Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους. 
Γίνονται συστηματικοί καθαρισμοί χώρων από πευκοβελόνες, σκουπίδια και ξερά χόρτα σε περιοχές γύρω από το μοναστήρι Άγιου Ιωάννη του Κυνηγού, σε δασικούς δρόμους, στα πάρκα οδών Νεαπολέως και Γραβιάς, στο προαύλιο του Νεκροταφείου, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό πάρκο  «Σταύρος Κώτσης», στο λόφο  Τσάκου και σε κάθε άλλο σημείο που χρειάζεται.
Στην  ιστοσελίδα του Δήμου ( www.agiaparaskevi.gr )  οι πολίτες μπορούν πατώντας στα αντίστοιχα εικονίδια να δουν τις καθημερινές προβλέψεις κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και οδηγίες  για την πρόληψη των πυρκαγιών.
 
 
Δημ/ση : 4/7/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software