ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: «ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ

| Νέα του Δήμου
Aeiforo sxoleioΜε το «Σήμα του Αειφόρου Σχολείου» πιστοποιήθηκε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής, καθώς η λειτουργία του σχολείου βασίζεται τις αξίες της αειφορίας  και υλοποιεί αποδεδειγμένα δράσεις που πληρούν τα κριτήρια των Δεικτών Αειφορίας και στα τρία απαιτούμενα πεδία:
Παιδαγωγικό,  Κοινωνικό-Οργανωσιακό και Περιβαλλοντικό. Το αειφόρο σχολείο είναι ένα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα, τις ικανότητές τους και την κριτική σκέψη, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθήματα, ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς. Η βασική ιδέα του «Αειφόρου Σχολείου»  είναι η ενσωμάτωση της ιδέας και των αξιών της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής του, δηλαδή στη διοίκηση, στη μαθησιακή διαδικασία, στη διαχείριση των κτηρίων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα. 
Η παράδοση της σημαίας και του πιστοποιητικού του «Αειφόρου Σχολείου» στην Διευθύντρια του σχολείου Μ. Χαϊκάλη έγινε στην εκδήλωση για την λήξη του σχολικού έτους 2016-2017 στις 26/5, στην πρόσφατα ανακαινισμένη από τη Β΄/βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αγίας Παρασκευής αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, από τον πρόεδρο της Aeiforum (η οποία υλοποιεί την πιστοποίηση σε συνεργασία με την Έδρα της UNESCO ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη)  Δ. Καλαϊτζίδη
Για την επίτευξη αυτού του στόχου εργάσθηκε με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης όλη η σχολική κοινότητα: Οι μαθητές και μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του Σχολείου. Η προσπάθεια είχε την υποστήριξη του Δήμου Αγίας Παρασκευής και της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας Β. Πετρίδου.
Στη γιορτή  παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ι.Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Τραυλός, ο Διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου –ΓΕΛ Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής Χ. Παπασπύρου, η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής Μ. Ξυνογαλά, ο πρόεδρος  Χ. Χρυσανθόπουλος  και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, εκπαιδευτικοί και γονείς.
 
Δημ/ση : 31/5/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software