ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΡΑΒΙΑΣ

| Νέα του Δήμου
pg1Με την τοποθέτηση εξαιρετικά ενημερωτικής πινακίδας-χάρτη του βόρειου Υμηττού με όλα τα μονοπάτια της περιοχής και πληροφορίες για την ιστορία, την πανίδα, τη χλωρίδα, τα σπήλαια και άλλα στοιχεία του βουνού, στα ελληνικά και τα αγγλικά,
καθώς και πινακίδας με οδηγίες για τους επισκέπτες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης που έγιναν(με σεβασμό στο γεγονός ότι ανήκει στη Β΄Ζώνη του Υμηττού) στο Πάρκο της οδού Γραβιάς από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού –ΣΠΑΥ σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής. 
Πριν την τοποθέτηση των πινακίδων έγιναν οι εξής εργασίες:
1.Απομακρύνθηκαν όλα τα σάπια ξύλα και τα μεταλλικά ικριώματα της εγκαταλειμμένης κατασκευής.
 pg a
2.Καθαρίστηκε όλη η έκταση του πάρκου από τα σκουπίδια, απομακρύνθηκαν τα υπολείμματα των παλαιότερων οικοδομικών εργασιών, τα σάπια ξύλα, οι πεσμένοι κορμοί δέντρων, οι διαλυμένες πινακίδες και τα σπασμένα και διαλυμένα τραπέζια του πικνίκ. Όσα από τα απορρίμματα ήταν ανακυκλώσιμα (γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά κ.λπ.) αποτέθηκαν στον κάδο ανακύκλωσης που υπάρχει στον χώρο στάθμευσης δίπλα στο πάρκο Γραβιάς.
 pg er
3.Χτίστηκε ένα χαμηλό πέτρινο τοιχίο στην πλευρά του πάρκου προς το πλάτωμα-χώρο στάθμευσης στο τέρμα της οδού Γραβιάς, έτσι ώστε να εμποδιστεί η είσοδος οχημάτων στο χώρο του πάρκου. Έτσι αποκλείστηκε η πρόσβαση στους εποχούμενους νυκτερινούς επισκέπτες και η ρύπανση που αυτοί προκαλούσαν, εμποδίζεται η πρόσβαση οχημάτων που μεταφέρουν και απορρίπτουν παράνομα μπάζα, και επιπλέον προστατεύεται το δάσος από τον κίνδυνο πυρκαγιάς (τα αναμμένα τσιγάρα που πετιούνται από τα παράθυρα των αυτοκινήτων πάνω στα ξερόκλαδα και τις πευκοβελόνες αποτελούν σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς).          
 pg t
4.Τοποθετήθηκαν επτά (7) τραπεζόπαγκοι πικνίκ από εμποτισμένη ξυλεία, σε περιμετρική διάταξη στο χώρο, με πάκτωση στο έδαφος. 
 pg p
Η παραλαβή του έργου έγινε τη Δευτέρα 16/1 από το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο, την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισ. Πετσατώδη και τον Δασοπόνο του ΣΠΑΥ Δ. Κυριόπουλο, ενώ σημαντική για την υλοποίηση του έργου ήταν η συμβολή της αντιπροσώπου του Δήμου μας  στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΥ Δημοτικής Συμβούλου Στέλ. Ψύλλα.
Των προαναφερομένων εργασιών  είχαν προηγηθεί,  τον Ιούλιο του 2016, η αποξήλωση  από συνεργείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής της κατεστραμμένης και εγκαταλειμμένης εξέδρας που βρισκόταν τοποθετημένη από χρόνια στο Πάρκο καθώς και καθαρισμός και αποψίλωση του χώρου.
Ο Δήμος μας καλεί  να διατηρούμε  το Πάρκο, που προσφέρεται για χαλάρωση, απόλαυση του φυσικού περιβάλλοντος ,πικνίκ, βόλτα, αφετηρία για περπάτημα στον Υμηττό, κ.α. όμορφο, καθαρό και ασφαλές, με τη φροντίδα μας και το σεβασμό μας στις οδηγίες για τους επισκέπτες του.
 
 
Δημ/ση : 18/1/2017

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software