ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

| Νέα του Δήμου
crist 16 0jpgΤο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από  το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τα εγκαίνια της  Χριστουγεννιάτικης Πολιτείας  στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα του Δήμου, που θα αγκαλιάσουν όλη την πόλη έως τις 4 Ιανουαρίου 2017 και είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας  της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, όλων των Συλλόγων της πόλης, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού-ΠΑΟΔΑΠ, των Παιδικών Σταθμών και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Είχαν προηγηθεί  ο στολισμός του Δέντρου από παιδιά με την συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, του Συλλόγου Σπουδαστών Εργαστηρίων Τέχνης, των Προσκόπων & του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και το «κτίσιμο» της Χριστουγεννιάτικης Πολιτείας    με τη συνεργασία του Δήμου  Αγίας  Παρασκευής  και  της  Ένωσης Επαγγελματιών  Εμπόρων  Βιοτεχνών  Αγίας Παρασκευής - ΕΝΕΒΑΠ, για τα παιδιά της πόλης, που  εκεί μαζί με τα «ξωτικά» των Χριστουγέννων,  κατασκευάζουν  ξύλινα  σπίτια, γέφυρες και  παιχνίδια,  ζωγραφίζουν τα στολίδια για να ομορφύνουν την κάθε γωνιά της πλατείας, προετοιμάζουν  το  χωριό  του  Αϊ Βασίλη,  κάνουν  πατινάζ  στον πάγο κ.α. 
Το άναμμα του Δέντρου ακολούθησε η ρίψη πυροτεχνημάτων και στη συνέχεια  οι «Χριστουγεννιάτικες Μουσικές Στιγμές» από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγίας Παρασκευής  υπό τη Διεύθυνση του Ξενοφώντα Τζανίνη.
crist 2016
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην πλατεία επικράτησε  γιορτινή ατμόσφαιρα που πρόσφερε χαρά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στα παιδιά που έπαιξαν με τους ξυλοπόδαρους και τα ξωτικά και επισκέφτηκαν τον Αι Βασίλη στο «σπίτι» του.
Την ερχομένη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η γιορτή μεταφέρεται  στην πλατεία Τσακού στις  12:00μμ  με  Χριστουγεννιάτικο Γλέντι, παραδοσιακούς χορούς και κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Συμμετέχουν ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών & Φίλων Κρήτης  και το συγκρότημα «Μεσόγειος».
Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.
 
Δημ/ση : 5/12/2016

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software