ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Από τις 20 Ιανουαρίου 2020 στο Κέντρο Γυναικών του Δήμου μας θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την WIN ΗΕLLAS, ένα καινοτόμο πρόγραμμα Πρόληψης, Θεραπείας και Ενδυνάμωσης Γυναικών απέναντι σε κάθε μορφής βίας, με τίτλο «Νέο Ξεκίνημα. Μαθαίνω να φροντίζω τον Εαυτό μου».

ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣΠρόκειται για ένα πρόγραμμα αυτοτελών θεματικών ενοτήτων που αφορά τη γυναίκα, την οικογένεια, τις προσωπικές σχέσεις, τα συναισθήματα, την ανάπτυξη της προσωπικότητας και άλλα.

Ο κύκλος των 15 δίωρων σεμιναρίων θα πραγματοποιείται στο Κέντρο Γυναίκας Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 403) κάθε Δευτέρα 18:00-20:00.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο μας, καθώς και όσες εργάζονται στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η υπεύθυνη διδάσκουσα είναι η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 213 200 4606, 213 200 4575 και 213 200 4594. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμπληρωματικά αναφέρεται ότι το Κέντρο Γυναίκας συστάθηκε με την απόφαση 6/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι Δομή Στήριξης Γυναικών του Δήμου, η οποία συμβάλει στην καλύτερη δυνατή υποστήριξή τους σε θέματα ισότητας, απασχόλησης  και ανεργίας, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, δημιουργικότητας, ελεύθερης έκφρασης και ψυχαγωγίας. Το Κέντρο λειτουργεί επίσης ως Πολυχώρος δραστηριοτήτων και συνάντησης των γυναικών -δικός τους χώρος- όπου μπορούν να επικοινωνήσουν, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να ψυχαγωγηθούν και να υποστηριχθούν. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ W.I.N. HELLAS

Πρόκειται για μια διεθνή Μη ΚυβερνητικήΟργάνωση η οποία ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου.

Η W.I.N. HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της προώθησης της ισότητας των φύλων. Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας, δικηγόρων κ.α.), η W.I.N. HELLAS προσφέρει ψυχο-κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Παρέχει, επίσης, ψυχολογική στήριξη μέσω εξειδικευμένων ψυχο-εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενδυνάμωση των γυναικών, νομική συμβουλευτική και διασύνδεση με αρμόδιες υποστηρικτικές δομές και φορείς μέσω της γραμμής υποστήριξης γυναικών-θυμάτων βίας (210 89 96 636).

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software