Επισημαίνεται πως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι ένας από τους μόλις έξι Δήμους της χώρας-και ο μόνος στον Βόρειο Τομέα- που περιλαμβάνονται στην παρούσα φάση χρηματοδότησης.
Οι παρεμβάσεις αφορούν τη συνολική ανάπλαση της οδού Αγίας Τριάδος και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, μαζί με λοιπές παρεμβάσεις, στην οδό Δημητρίου Γούναρη.
Ειδικότερα, η ανάπλαση της Αγίας Τριάδος θα πραγματοποιηθεί σε δύο τμήματα, από τη Λεωφόρο Μεσογείων έως την οδό Αγγ. Σικελιανού και από την Αγγ. Σικελιανού έως την οδό Αλ. Παναγούλη. Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις στις οδούς Ψαρών, Απόλλωνος και Τερψιχόρης καθώς και ενίσχυση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης γύρω από σχολικά συγκροτήματα.
Πρόκειται για ένα έργο με σαφές αποτύπωμα στην καθημερινότητα των κατοίκων, καθώς οι παρεμβάσεις στοχεύουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, της προσβασιμότητας και της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου, αλλά και στη συνολική αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:
«Προχωράμε με συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπλαση της Αγίας Τριάδος και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων και των λοιπών υποδομών στη Γούναρη.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για τη συνεργασία και τη στήριξη. Για τη Δημοτική Αρχή κάθε ευρώ που εξασφαλίζεται από διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία πρέπει να μετατρέπεται σε έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών.
Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου, ώστε οι γειτονιές της Αγίας Παρασκευής να γίνουν πιο ασφαλείς, προσβάσιμες, λειτουργικές και όμορφες».
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.
Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθε περισσότερα