Στο «Ρώτα τον Δήμαρχο» για το μήνα Ιούλιο, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έδωσε απαντήσεις για όλα

Θέματα καθημερινότητας στο επίκεντρο των ερωτήσεων των πολιτών προς τον Γιάννη Μυλωνάκη στη διαδικτυακή συζήτηση που μεταδόθηκε ζωντανά

Το «Ρώτα τον Δήμαρχο», η καινοτόμα  πρωτοβουλία του Δήμαρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη με στόχο τη «ζωντανή» επικοινωνία με τους πολίτες για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και την καθημερινότητα, βγήκε στον αέρα για αυτόν τον μήνα, χθες Τρίτη 16 Ιουλίου.

Στη 1.5 περίπου ώρα που διήρκησε η συζήτηση ο κ. Μυλωνάκης απαντούσε σε ερωτήματα που έθεσαν οι πολίτες για κρίσιμα ζητήματα της πόλης. Μεταξύ άλλων εστίασε στο πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου του Δήμου, προαναγγέλλοντας και μία έκπληξη στο κλείσιμο των προβολών στις 3 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και την οργάνωση του Δήμου στον τομέα πολιτικής προστασίας και υπογράμμισε πως το θέμα της καθαριότητας της πόλης είναι ένα ζήτημα καθημερινής προτεραιότητας για τη διοίκηση. 

Ακολουθούν ενδεικτικά,  βασικά σημεία της συζήτησης:

Πολιτισμός και έναρξη Θερινού Κινηματογράφου

Με αφορμή την έναρξη του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «Cine Σχολείο Θανάσης Βέγγος», στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου, ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε πως οι πολίτες μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες κλασικές, Ά Προβολής, αλλά και ταινίες από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης, σ΄ένα καταπράσινο περιβάλλον. Μάλιστα προανήγγειλε πως ο Δήμος επιφυλάσσει και μία έκπληξη στο κλείσιμο των κινηματογραφικών προβολών. Παράλληλα απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι στο σχεδιασμό του Δήμου είναι και η προβολή μόνο παιδικών ταινιών σε διάφορες γειτονιές της πόλης και πρόσθεσε πως του χρόνου θα είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένος και σημείωσε πως όλοι αυτοί που διέρρεαν πως ο κινηματογράφος καταργείται, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τους πάνω από 2000 θεατές που παρακολούθησαν το παιδικό φεστιβάλ μαζί με τα παιδιά τους, κάνοντας λόγο για έναν νέο θεσμό που αγκάλιασε πολύ θερμά η πόλη και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου το οποίο, όπως ανέφερε, θα περιλαμβάνει ξεχωριστές μουσικές συναυλίες και από καλλιτέχνες που ζουν στην Αγία Παρασκευή αλλά και μοναδικές παραστάσεις, οι οποίες παίζονται αυτό το καλοκαίρι στην Επίδαυρο.

Πολιτική προστασία-Δράσεις πρόληψης

Ερωτηθείς σχετικά με την προετοιμασία του Δήμου στον τομέα της πολιτικής προστασίας ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε πως ο Δήμος φέτος προετοιμάστηκε πολύ καλύτερα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, προχώρησε σε σχετικές δράσεις όπως ο έγκαιρος καθαρισμός των οικοπέδων, η στελέχωση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας με σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό που γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου. «Για πρώτη φορά ο Δήμος μας έχει στενή και συντονισμένη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς» τόνισε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κρίσιμη συμβολή των drones της πολιτικής προστασίας για την προστασία του Υμηττού και του Λόφου Τσακού αλλά και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του Δήμου.

Καθαριότητα

Κληθείς να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων σε σχέση με την καθαριότητα ο κ. Μυλωνάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο η Διοίκηση του Δήμου δίνει προτεραιότητα σε καθημερινή βάση. «Παραλάβαμε μία κατάσταση που δεν ήταν καλή και ούτε αυτή τη στιγμή είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Ωστόσο προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας» επισήμανε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε κάποια βήματα που ήδη έχουν γίνει όπως είναι η αύξηση των δρομολογίων που εκτελούν τα απορριμματοφόρα το Σαββατοκύριακο, η

 

τοποθέτηση και λειτουργία των καφέ κάδων στις λαικές και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην αύξηση των εποπτών καθαριότητας. Επίσης στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας του προσωπικού καθαριότητας, τόνισε πως η μερίμνησε η διοίκηση προκειμένου να έχουν έναν χώρο για δική τους χρήση και πρόσθεσε πως με απόφαση του κόπηκε το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας από όσους δεν κάνουν εξωτερικές εργασίες με στόχο, όπως ανέφερε, να εργάζονται όλοι ισότιμα και με όρους δικαιοσύνης. Τέλος προανήγγειλε πως άμεσα και για διάστημα 2 μηνών θα επικοινωνηθεί από τον Δήμο προς όλους τους πολίτες ο κανονισμός καθαριότητας της πόλης με στόχο όλοι να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους. «Είμαι βέβαιος πως οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής όταν ενημερωθούν αναλυτικά για το τι πρέπει να κάνουν, θα σεβαστούν όλους τους κανόνες. Αν πάλι κάποιοι επιμένουν να μη συμμορφώνονται ο Δήμος θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων, όχι για εισπρακτικούς λόγους, αλλά γιατί πρέπει επιτέλους να μπει μία τάξη στην πόλη και να προτάξουμε το συλλογικό καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παιδικές χαρές

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τις παιδικές χαρές, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει μια εργολαβία για τη συντήρηση των παιδικών χαρών και την αποκατάσταση ζημιών όπου απαιτείται. Ωστόσο επισήμανε πως αυτόν τον πρώτο χρόνο της θητείας του, θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των αναγκών για παιδικές χαρές στην πόλη και θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία νέων. Μάλιστα όπως προανήγγειλε η πρώτη νέα παιδική χαρά που θα γίνει θα είναι στα Πευκάκια.

Φωτισμός

Απαντώντας σε ερωτήματα που σχετίζονται με τον κακό φωτισμό η και την έλλειψη του σε δρόμους της πόλης, ο Δήμαρχος τόνισε πως στο πλαίσιο του σχεδιασμό του για την αναβάθμιση όλου του οδοφωτισμού της πόλης με νέα σύγχρονα , μη ενεργοβόρα φωτιστικά, τύπου led, είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής όλων των υπαρχόντων φωτιστικών της πόλης και διατύπωσε την εκτίμηση του πως του χρόνου το καλοκαίρι όλη η πόλη θα διαθέτει νέα φωτιστικά, τύπου led.  

Πεζοδρόμια-ασφαλτοστρώσεις

Πολλά ερωτήματα δέχθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής σχετικά με την κακή κατάσταση των πεζοδρομίων αλλά και την ανάγκη ασφαλτοστρώσεων. Σε ότι αφορά τα πεζοδρόμια τόνισε ότι θα φτιαχτούν σταδιακά με ιεράρχηση των αναγκών και ανάλογα με τα οικονομικά του Δήμου. Σε ότι αφορά το θέμα των ασφαλτοστρώσεων επισήμανε πως το πρόβλημα στην πόλη είναι εκτεταμένο και σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος, ανάλογα και με τις οικονομικές του δυνατότητες, θα σχεδιάσει ένα πλάνο πενταετούς υλοποίησης με στόχο την ασφαλτόστρωση όσο το δυνατόν περισσότερων δρόμων της πόλης.

Κλείνοντας και με αφορμή σχετικές ερωτήσεις για τις ανάγκες κλιματιστικών στα σχολεία, τόνισε πως είναι ένα ζήτημα που θα επιλύσει το συντομότερο δυνατό και σταδιακά, με προτεραιότητα τα σχολεία που διεξάγονται οι πανελλήνιες εξετάσεις. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα των ενεργειακών αναβαθμίσεων των σχολείων, σημειώνοντας πως αυτό το διάστημα η διοίκηση του Δήμου έχει εστιάσει στο ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των σχολικών υποδομών της πόλης κάτι το όποιο, όπως ανέφερε, είναι προϋπόθεση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων για ενεργειακές αναβαθμίσεις. «Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ, το κάνουμε τώρα για να βελτιώσουμε τα σχολεία μας», τόνισε.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software