10 Συμβουλές για μια πιο καθαρή πόλη

| Νέα του Δήμου
10 Συμβουλές για μια πιο καθαρή πόλη

10symboules

 10 Συμβουλές για μια πιο καθαρή πόλη

✔️ Τοποθετούμε τα Απορρίμματά μας στους κάδους τις βραδινές ώρες και πάντα μέσα στον κάδο (όχι δίπλα ή πάνω από αυτον) και σε καλά κλεισμένες σακούλες για την αποφυγή διαρροών και οσμών (όχι χύμα). Για τις επιχειρήσεις η απόρριψη να γίνεται μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας τους. 

✔️ Στους πράσινους κάδους απορρίπτουμε μόνο σύμμεικτα αστικά απορρίμματα (όχι συσκευασίες, μπάζα, έπιπλα, ξύλα, κλαδιά). 

✔️ Στους καφέ κάδους απορρίπτουμε μόνο βιοαπόβλητα και κλείνουμε πάντα το καπάκι. 

✔️ Στους μπλε κάδους απορρίπτουμε υλικά συσκευασίας (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο, αλουμίνιο). 

✔️Στους πράσινους με κίτρινο καπάκι απορρίπτουμε χαρτί και χαρτόνια. Μειώνουμε κατά το μέγιστο τον όγκο τους πριν την απόρριψη στον κάδο. 

✔️ Στον μπλε κάδο σε σχήμα κώδωνα απορρίπτουμε μόνο γυάλινες συσκευασίες.

✔️Στους μωβ κάδους απορρίπτουμε ενδύματα και υποδήματα.

✔️Για κλαδιά και ογκώδη επικοινωνούμε τρεις μέρες πριν με τον Δήμο (τηλ: 15244)  και τα τοποθετούμε μπροστά από την ιδιοκτησία μας. Τα κλαδιά πρέπει να δεματοποιούνται ενώ φύλλα και γκαζόν να τοποθετούνται σε ανθεκτικές μεγάλες σακούλες (όχι τύπου big bag). 

✔️Για τα μπάζα χρησιμοποιούμε την ειδική σκάφη συλλογής. Απαγορεύεται η ρίψη μπαζών μέσα στους κάδους ή εναπόθεση τους στον δημόσιο χώρο. 

✔️Διατηρούμε το χώρο έξω από την κατοικία ή την επιχείρησή μας καθαρό. 

 

 

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software