Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στα «Γλυκά Νερά»

| Νέα του Δήμου
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στα «Γλυκά Νερά»

Άμεση η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής με οχήματα και προσωπικό

Οριοθετήθηκε πλήρως και σε σύντομο χρονικό διάστημα, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή των Γλυκών Νερών χάρη στη συντονισμένη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η οποία επιχείρησε με επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ συνέδραμαν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου η οποία συνέδραμε την Πυροσβεστική στο  έργο της κατάσβεσης με 1 μεγάλο και 2 μικρά Πυροσβεστικά οχήματα, 1 υδροφόρα  και προσωπικό. Σημαντική ήταν η συμβολή και του προσωπικού από τον τομέα καθαριότητας καθώς και εθελοντών του Δήμου.

Αν και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στην Αγία Παρασκευή και περιορίστηκε στα όρια του Δήμου, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το  Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree, ενώ οι γονείς των παιδιών τα οποία εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο summer camp στο Αθλητικό Κέντρο της Νότου, ειδοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να τα απομακρύνουν, με στόχο την προστασία τους. Επίσης λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς, από την ΕΛ.ΑΣ. διενεργήθηκε εκτροπή στις οδούς Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου.

Από  την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην περιοχή και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής   Γιάννης Μυλωνάκης ο οποίος ενημερωνόταν συνεχώς για το πώς εξελισσόταν η κατάσταση και συντόνισε τις ενέργειες που απαιτούνταν από πλευράς του Δήμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, τους όμορους Δήμους, τον ΣΠΑΥ και τους εθελοντές.

Σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ την Πυροσβεστική για την άμεση και απόλυτα συντονισμένη κινητοποίηση της εξαιτίας της οποίας, πολύ γρήγορα η φωτιά οριοθετήθηκε και  δεν κινδύνευσαν  ζωές και περιουσίες πολιτών, ενώ προστατεύτηκε αποτελεσματικά ο Υμηττός μας. Θέλω  επίσης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω και τους οδηγούς, χειριστές καθώς και όλο το προσωπικό από τους τομείς της Πολιτικής Προστασίας και της Καθαριότητας του Δήμου μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά σε αυτή την έκτακτη κατάσταση. Πολλά ευχαριστώ  αξίζουν και στους εθελοντές μας από το ΣΕΠΠΒΑΤΥ για την ουσιαστική συμβολή τους, αλλά και στην επιχείρηση ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και προσέφερε νερά στους πυροσβέστες και στο προσωπικό μας. Παραμένουμε σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα για τη φύλαξη του Υμηττού μας».