Αποδόθηκε προς χρήση στους πολίτες, η πλατεία Άη Γιάννη του Δήμου Αγίας Παρασκευής | Σε λειτουργία τέθηκε και η νέα παιδική χαρά της πλατείας

| Νέα του Δήμου
Αποδόθηκε προς χρήση στους πολίτες, η πλατεία Άη Γιάννη του Δήμου Αγίας Παρασκευής | Σε λειτουργία τέθηκε και η νέα παιδική χαρά της πλατείας

Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, αποδόθηκε χθες, Τετάρτη 26 Ιουνίου, προς χρήση στους πολίτες η πλατεία Άη Γιάννη, λειτουργική και αναβαθμισμένη, συμπεριλαμβανομένης και της νέας παιδικής χαράς, η οποία άνοιξε το πρωί, έχοντας λάβει την προβλεπόμενη πιστοποίηση και το σχετικό σήμα  από το Υπ. Εσωτερικών.  

Ειδικότερα οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, βάσει της μελέτης που είχε εκπονηθεί και της σχετικής σύμβασης που υπεγράφη από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, αφορούσαν στην αναβάθμιση του φωτισμού με νέα μη ενεργοβόρα φωτιστικά, στη λειτουργία σιντριβανιού, στη φύτευση νέων δέντρων και γκαζόν, στην κατασκευή της νέας παιδικής χαράς, στην τοποθέτηση νέων ξύλινων καθισμάτων.

photo plateia 4.jpg

Επιπρόσθετα και κατόπιν της σχετικής εισήγησης της τεχνικής υπηρεσίας, η νυν διοίκηση μερίμνησε για την αποκατάσταση όλων των κακοτεχνιών που διαπιστώθηκαν στα πεζοδρόμια πέριξ της πλατείας, χωρίς επιπλέον κόστος για το Δήμο.  

Σε ό,τι αφορά την παλιά παιδική χαρά που προϋπήρχε στην πλατεία, θα παραδοθεί σε δεύτερο χρόνο καθώς η ανακαίνισή της δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη. Με πρωτοβουλία του νυν Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη, εντάχθηκε στο έργο, με στόχο και οι δύο παιδικές χαρές να είναι το  ίδιο ασφαλείς, λειτουργικές και φιλόξενες για τα παιδιά της πόλης.

photo plateia 2.jpg

Προκειμένου να εκτελεστούν οι επιπλέον εργασίες στην παλιά  παιδική χαρά, εγκρίθηκε σήμερα από τη Δημοτική Επιτροπή η σχετική συμπληρωματική σύμβαση, ενώ είχε προηγηθεί η ομόφωνη γνωμοδότηση από  το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής.

Με αφορμή την απόδοση της πλατείας προς χρήση, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αποδίδεται σήμερα στους πολίτες η πλατεία Αγίου Ιωάννου αναβαθμισμένη αισθητικά και λειτουργικά αλλά και πιο φιλική και φιλόξενη για τους κατοίκους. Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες  μου και κυρίως στους νέους της πόλης να σεβαστούμε την κοινή μας περιουσία και να την προστατεύουμε καθημερινά από απόπειρες βανδαλισμού που πλήττουν την εικόνα της πόλης μας.

Ο χώρος μας ανήκει αλλά πρέπει να τον προσέχουμε για να μπορούμε όλοι να τον απολαμβάνουμε».

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software