Παίζω και Δημιουργώ 2024

| Νέα του Δήμου
Παίζω και Δημιουργώ 2024

Έρχεται πλήρως ανανεωμένο το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικών Δραστηριοτήτων-Summer Camp- του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 14.00

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα υλοποιήσει και φέτος το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικών Δραστηριοτήτων-Summer Camp το οποίο θα είναι πλήρως ανανεωμένο και εμπλουτισμένο, με στόχο να προσφέρει στα παιδιά μια ποιοτική διέξοδο απασχόλησης, κατά τη θερινή περίοδο.
Οι αιτήσεις για εγγραφή θα υποβάλλονται για όλες τις περιόδους, ανεξαρτήτου σειράς περιόδου, ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://demos365agpar.intellisoft.gr/ από την Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 14.00 έως τη συμπλήρωση των θέσεων.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά 5 έως 12 ετών (γεννημένα από το 2012 έως και το 2019).
Η υλοποίηση του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά, ενώ βοηθά τους γονείς που εργάζονται, να απασχολούν τα παιδιά τους και τη θερινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά. Το πρόγραμμα αφορά το χρονικό διάστημα, από τις 17/6/2024 έως και τις 06/09/2024 και χωρίζεται σε τέσσερις (4) Περιόδους των δύο εβδομάδων.
SUMMERCAMP POSTER

Συνολικά (αθροιστικά) οι θέσεις που προβλέπονται και για τις 4 περιόδους, είναι έως 2.400. Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα χωρίζεται στις ακόλουθες περιόδους:


Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Από 17/6/2024 έως και 28/6/2024 (9 εργάσιμες ημέρες, Αργία 24/06/2024 Αγίου Πνεύματος – έως 900 θέσεις παιδιών - 8 κέντρα εφαρμογής). (1o, 3o, 5o, 6o, 7ο, 8o και 9ο Δημοτικό) και το Αθλητικό Κέντρο Νότου.
Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Από 1/7/2024 έως και 12/7/2024 (10 εργάσιμες ημέρες - έως 900 θέσεις παιδιών - 8 κέντρα εφαρμογής). (1o, 3o, 5o, 6o, 7ο, 8o και 9ο Δημοτικό)και το Αθλητικό Κέντρο Νότου.
Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Από 15/7/2024 έως και 25/7/2024 (9 εργάσιμες ημέρες, Αργία 26/07/2024 πολιούχου Αγίας Παρασκευής - έως 400 θέσεις παιδιών - 3 κέντρα εφαρμογής). (1ο, 7ο Δημοτικό) και το Αθλητικό Κέντρο Νότου
Δ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Από 26/08/2024 έως και 06/09/2024 (10 εργάσιμες ημέρες - έως 200 θέσεις παιδιών - 1 κέντρο εφαρμογής). Αθλητικό Κέντρο Νότου
Την οργάνωση και συντονισμό του Προγράμματος έχουν οι διευθύνσεις Παιδείας (τμήμα Παιδικής και Εφηβικής Προστασίας), Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Σημειώνεται πως το κάθε σχολικό κέντρο θα φιλοξενεί έως και 100 παιδιά για κάθε περίοδο, ενώ το Αθλητικό Κέντρο της Νότου μέχρι 200 παιδιά για κάθε περίοδο, με ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως και τις 16:00.
Ειδικότερα η προσέλευση θα είναι από 07:00 έως 08:15 το πρωί και η αποχώρησή τους από τα εκπαιδευτικά κέντρα από 14:00 έως 16:00. Επισημαίνεται πως δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα μόνο στις σχολικές μονάδες και όχι στο Αθλητικό Κέντρο της Νότου, και στα παιδιά που φοιτούν στα τυπικά Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, με παράλληλη στήριξη.
Τα παιδιά αυτά εφ’ όσον το επιθυμούν οι οικογένειές τους, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, με παράλληλη στήριξη από συνοδό επιλογής και δαπάνης του Γονέα.
Όλα τα παιδιά θα παραδίδονται στην προσέλευσή τους και θα παραλαμβάνονται στην αποχώρησή τους, από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Tο κόστος συμμετοχής ανέρχεται: στο ύψος των πενήντα (50) € ανά παιδί ξεχωριστά και για κάθε περίοδο, των σαράντα (40) € για το δεύτερο παιδί ξεχωριστά και για κάθε περίοδο και δωρεάν από το τρίτο παιδί και πλέον.
Με την προσκόμιση κάρτας ανεργίας και των δύο γονιών ή ενός γονέα σε περίπτωση μονογονεϊκότητας και επιμέλειας τέκνου η συμμετοχή μειώνεται κατά το ήμισυ.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Ηλεκτρονική αίτηση.
2. Πιστοποιητικό-Βεβαίωση Οικογενειακής Κατάστασης
3. Βεβαίωση του Δ/ντή / Δ/ντριας του Νηπιαγωγείου ή Δημοτικού της Αγίας Παρασκευής που φοιτά το παιδί ή βεβαίωση - αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας των γονέων ή λογαριασμό ΔΕΚΟ 6 τελευταίων μηνών στο όνομα των γονέων. Εξαίρεση στο παρόν δικαιολογητικό θα έχουν οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δήμου μας.
4. Κάρτα ανεργίας και των 2 γονέων ή 1 γονέα εάν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια. Σε περίπτωση άνεργου γονέα, μονογονεϊκής οικογένειας, αποδεικτικό μονογονεϊκότητας και επιμέλειας τέκνων. Μετά την κατοχύρωση της θέσης (έγκριση των αιτήσεων & πληρωμή του αντιτίμου) κατά την πρώτη προσέλευση του παιδιού στο κέντρο εφαρμογής που έχει δηλώσει (ημέρα 1ης παρουσίας του) θα πρέπει να προσκομιστεί
5. Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου που να επιτρέπεται τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Χωρίς αυτήν την βεβαίωση δεν θα είναι επιτρεπτή η συμμετοχή του σε όλο το πρόγραμμα μέχρι να την προσκομίσει.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται για όλες τις περιόδους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://demos365agpar.intellisoft.gr/ από την Δευτέρα 27/05/2024 και ώρα 14.00 έως την συμπλήρωση των θέσεων. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μόνον για 1 κέντρο εφαρμογής. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται για περισσότερες από μια περιόδους. Προκειμένου για την κατοχύρωση της θέσης θα πρέπει να καταβάλλεται το αντίστοιχο ποσό για κάθε περίοδο, εντός 48 ωρών από την εγκριτική απόφαση ελέγχου των δικαιολογητικών, η οποία θα έρχεται αυτοματοποιημένα από το σύστημα στο mail του αιτούντος όπου θα αναγράφεται και ο IBAN λογαριασμός του Δήμου για την πληρωμή. Σε περίπτωση που θα συμμετέχουν αδέλφια θα υποβάλλεται διαφορετική αίτηση και δικαιολογητικά για κάθε παιδί. Εάν στο Κέντρο εφαρμογής της επιθυμίας του αιτούντος, έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις θα υπάρχει η δυνατότητα αίτησης σε άλλο κέντρο εφαρμογής.
Αναλυτικές οδηγίες για την είσοδο στην πλατφόρμα και την διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα υπάρχουν μέσα στην πλατφόρμα στα εξής σημεία:
(α) αν κάποιος δεν έχει λογαριασμό χρήστη στην αίτηση εγγραφής νέου χρήστη στην ένδειξη “Βοήθεια εγγραφής”
(β) όταν έχει γίνει ήδη είσοδος χρήστη στην πάνω δεξιά πλευρά δίπλα από την λέξη έξοδος στην επιλογή ρυθμίσεις στην ένδειξη ?
(γ) στα χρήσιμα έγγραφα εφόσον έχει γίνει είσοδος και έχουν καταχωρηθεί τα προσωπικά στοιχεία του γονέα
Ο γονέας καταβάλλοντας την παραπάνω συνδρομή, εφόσον έχουν ελεγχθεί τα δικαιολογητικά του κατοχυρώνει την εγγραφή του τέκνου του στο Πρόγραμμα. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν οι αναφερόμενες συμμετοχές από τους κατοίκους του Δήμου, δικαίωμα αίτησης θα μπορούν να υποβάλλουν και κάτοικοι εκτός Αγίας Παρασκευής με το κόστος για την συμμετοχή τους να ανέρχεται στο ύψος των εξήντα πέντε (65)€ ανά παιδί ξεχωριστά και για κάθε περίοδο, χωρίς δικαίωμα έκπτωσης.
Η έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής κατάστασης μπορεί να γίνει μέσω gov.gr.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 6019750.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software