Σημαντική υπενθύμιση προς τους κατόχους οικοπέδων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής

| Νέα του Δήμου
Σημαντική υπενθύμιση προς τους κατόχους οικοπέδων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε και επίσημα την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υπενθυμίζει προς όλους τους ιδιοκτήτες και εκμισθωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, την υποχρέωση τους να προβούν άμεσα, σε περίπτωση που δεν το έχουν ήδη κάνει, στον καθαρισμό και τη διατήρησή τους σε ασφαλή κατάσταση, έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ειδικότερα:

  • Οι ιδιοκτήτες οφείλουν έως και τη λήξη της σχετικής προθεσμίας στις 31 Μαΐου να έχουν προχωρήσει στον καθαρισμό των οικοπέδων τους με ίδια μέσα
  • Σε περίπτωση που δεν τηρήσουν την υποχρέωση τους ως οφείλουν, από την 1η Ιουνίου ο Δήμος θα τους επιβάλλει σχετικό πρόστιμο, όπως ορίζει ο νόμος (Ν.5037/23, άρθρο 266).
  • Μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των οικοπεδικών χώρων και απομακρυνθούν τα  υπολείμματα όλοι οι ιδιοκτήτες παρακαλούνται να αποστείλουν δήλωση καθαρισμού στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας στο pol.prostasia@agiaparaskevi.gr σύμφωνα με τις διατάξεις  της παρ 2 του άρθρου 4 του Ν.2549/2023 και του Παραρτήματος Α’. Στο πλαίσιο αυτό όσοι ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές έχουν ήδη προβεί στον καθαρισμό, αλλά δεν έχουν προχωρήσει στην υποβολή της δήλωσης, παρακαλούνται να το πράξουν άμεσα.

Υπόδειγμα Δήλωσης Υπόχρεων Ιδιωτών

Επισημαίνεται πως από την πλευρά του ο Δήμος και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την αποτελεσματικότερη θωράκιση της ζωής και των περιουσιών των πολιτών έχει εντατικοποιήσει τις δράσεις πρόληψης προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιεί καθημερινά καθαρισμούς και αποψιλώσεις σε δημοσίους χώρων της πόλης, ξεκινώντας από τα σχολεία που ήταν κλειστά λόγω των εορτών του Πάσχα, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software