Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση, τον χρόνιο μυοσκελετικό πόνο και τη χρόνια φλεβική νόσο στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

| Νέα του Δήμου
Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση, τον χρόνιο μυοσκελετικό πόνο και τη χρόνια φλεβική νόσο στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και με τη συνεργασία του δικτύου Φαρμακείων Green Pharmacy του προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής (ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.) διοργανώνουν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, τον χρόνιο μυοσκελετικό πόνο και τη χρόνια φλεβική νόσο στις 23 και 26 Απριλίου 2024.

Συγκεκριμένα:

  • Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Ιατρείο Αγίας Παρασκευής (Χειμάρρας 22) και ώρες 12:00 - 15:00, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις για την χρόνια φλεβική νόσο υπό την ιατρική επίβλεψη του κυρίου Γαλανόπουλου Γεωργίου, Δρ. Αγγειοχειρουργός.
  • Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Ιατρείο Αγίας Παρασκευής (Χειμάρρας 22) και ώρες 11:00 - 14:00, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις για την οστεοπόρωση υπό την ιατρική επίβλεψη του κυρίου Κυριλή Χρήστο, Χειρ.Ορθοπαιδικό και δωρεάν εξετάσεις για τον χρόνιο μυοσκελετικό πόνο υπό την ιατρική επίβλεψη του κυρίου Μπαλτόπουλου Ιωάννη, Χειρ.Ορθοπαιδικό,

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, τον χρόνιο μυοσκελετικό χρόνο και την χρόνια φλεβική νόσο, την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους. Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το σοβαρό αυτό θέμα της υγείας.

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στα τηλέφωνα: 210 6547700

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.


petalouda sylogos

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2086698, 6979252570 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., URL: www.osteocare.gr

www.facebook.com/osteocaregr
www.youtube.com/osteoporosisgr 

www.twitter.com/osteocaregr

www.instagram.com/petalouda_team

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software