Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής στο «Ρώτα τον Δήμαρχο» για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης

| Νέα του Δήμου
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής στο «Ρώτα τον Δήμαρχο» για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης

Δεκάδες ερωτήσεις πολιτών προς τον Γιάννη Μυλωνάκη στη χθεσινή διαδικτυακή συζήτηση που μεταδόθηκε ζωντανά

Δημοτική αστυνομία

Τη σημασία επαναλειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας  για την αντιμετώπιση διάφορων ζητημάτων, όπως η παράνομη στάθμευση και η άναρχη λειτουργία καταστημάτων, υπογράμμισε ο κ. Μυλωνάκης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, διευκρινίζοντας ωστόσο  πως οι 3 θέσεις που είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν επαρκούν για τις ανάγκες και αναλογικά με τον πληθυσμό της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε πως στη νέα τροποποίηση του οργανισμού του Δήμου, θα υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερες θέσεις.

Προμήθεια καταστημάτων

Κληθείς να σχολιάσει κάποια φαινόμενα άναρχης λειτουργίας των καταστημάτων, ο Δήμαρχος αφού χαρακτήρισε οξύμωρο το γεγονός ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου, να δίνει τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων, εστίασε στη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης των super market. Ειδικότερα τόνισε πως έχει ενημερώσει τους υπευθύνους των καταστημάτων πως θα εφαρμοστεί πρόγραμμα φορτοεκφόρτωσης το οποίο ως προς τις ώρες θα τηρείται αυστηρά και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Επιπρόσθετα ο κ. Μυλωνάκης και απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ανέφερε για το θέμα της Γαρυττού πως έχει λάβει τη συναίνεση του Δημάρχου Χαλανδρίου να γίνει μονοδρόμηση, ενώ το ζήτημα των ομβρίων θα διευθετηθεί μόλις ολοκληρωθεί η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης, το οποίο θα γίνει εντός του 2024, όπως τον ενημέρωσε ο κ. Ρούσσος. Παράλληλα σχετικά με  τον ΣΒΑΚ τόνισε πως έχει ολοκληρωθεί η β φάση και μέχρι το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί και η γ΄φάση, προκειμένου βήμα-βήμα να ξεκινήσει η υλοποίηση, ενώ στην επισήμανση για την επικινδυνότητα του συντριβανιού στην πλατεία Ιόλα, υπογράμμισε πως ήδη έχει προβλεφθεί ποσό στην επικείμενο αναμόρφωση για  τη συντήρηση του. Επίσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανακοίνωσε πως ο Δήμος βάσει συγκεκριμένου σχεδίου έχει προβλέψει τη δημιουργία 84 θέσεων φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επισημαίνοντας πως σύντομα  θα ξεκινήσει ο δημόσιος διαγωνισμός για τη μίσθωση των θέσεων. Τέλος ανακοίνωσε πως σύντομα θα εγκαινιαστεί ένα νέο κανάλι επικοινωνίας με  τους πολίτες μέσω viber και θα ξεκινήσει η λειτουργία της γραμμής του δημότη.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software