Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με Συλλόγους Γονέων Σχολείων του Δήμου

| Νέα του Δήμου
Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με Συλλόγους Γονέων Σχολείων του Δήμου

Γιάννης Μυλωνάκης: «Η βελτίωση της εικόνας των σχολείων μας και η ασφάλεια των παιδιών είναι προτεραιότητα μας»

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης με τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων του Δήμου, παρουσία και του Προεδρείου της Ένωσης Γονέων.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος αφού υπογράμμισε πως για τη νέα δημοτική αρχή η βελτίωση της κατάστασης των σχολείων της πόλης καθώς και η ασφάλεια των παιδιών είναι ύψιστη προτεραιότητα,  διαμήνυσε πως η συνάντηση έχει ουσιαστικό χαρακτήρα και όχι εθιμοτυπικό. «Στόχος μας είναι σας ακούσουμε, να ενημερωθούμε για τις ανάγκες και ακολούθως να προχωρήσουμε σε ιεράρχηση προτεραιοτήτων βάσει ενός μεσοπρόθεσμου αλλά και ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού», σημείωσε.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων  αφού τον ευχαρίστησαν, υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο ευρεία ενημερωτική συνάντηση με τη δημοτική αρχή, εστίασαν στην έλλειψη σχολικής στέγης, στην ανάγκη συντήρησης αλλά και φύλαξης των σχολικών κτιρίων, σε λειτουργικά προβλήματα όπως είναι ο πλημμελής φωτισμός αλλά και η έλλειψη σήμανσης και διαγραμμίσεων έξω από τα σχολεία, στην απουσία τραπεζοκόμων και γενικότερα προσωπικού. Επίσης έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στα σχολεία, μέσω αντισεισμικών ελέγχων, ελέγχων πυρασφάλειας αλλά και στατικότητας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε, μεταξύ άλλων και στη σημασία υλοποίησης αθλητικών προγραμμάτων στα σχολεία, προκειμένου να απασχολούνται τα παιδιά.

Από  την πλευρά του ο Δήμαρχος σε ότι αφορά τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, ανακοίνωσε πως άμεσα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός βλασει σχετικής εργολαβίας για παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολεία, ενώ σε ότι αφορά τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων υπογράμμισε πως ήδη έχει συζητήσει σχετικά με τον Πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Π. Ε. Λέκκα και έχει δρομολογηθεί συνεργασία, προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό τόνισε ότι θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες και μέσα από προγράμματα της ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ, με σκοπό την κάλυψη όλων των σχολείων σε βοηθητικό προσωπικό, ενώ ανακοίνωσε πως στις προθέσεις του είναι να υλοποιηθούν προγράμματα ελεύθερης άθλησης, στα προαύλια των σχολείων.

«Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα, θα τα εξετάσουμε προσεχτικά, βάζοντας προτεραιότητα όλα όσα σχετίζονται με την ασφάλεια των παιδιών» ανέφερε και πρόσθεσε πως θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διεκδίκησης από την κεντρική διοίκηση και την Περιφέρεια με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση των σχολείων.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας,  Κ. Γουργούλης και οι Προέδροι της Πρωτοβάθμιας,  Γ. Σάρρας, και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Θ. Νικολούλια.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software