Σε συνεργασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής με το Ίδρυμα Χατζηγάκη η πλατεία Μελίνα Μερκούρη άλλαξε όψη-Φυτεύτηκαν πάνω από 80 δενδρύλλια

| Νέα του Δήμου
Σε συνεργασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής με το Ίδρυμα Χατζηγάκη η πλατεία Μελίνα Μερκούρη άλλαξε όψη-Φυτεύτηκαν πάνω από 80 δενδρύλλια

Γιάννης Μυλωνάκης: «Ομορφύναμε την πλατεία μας, αναδεικνύοντας τις αξίες της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στο περιβάλλον»

Στο πλαίσιο της Ημέρας Προσφοράς και Συμπερίληψης που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Χατζηγάκη, την  Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, με τη σύμπραξη του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την υποστήριξη της Inspired Voyager, διοργανώθηκε στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη,  δράση εξωραϊσμού της πλατείας, με τη συμμετοχή εθελοντών.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης μαζί με πάνω από 90 εθελοντές, μεταξύ των οποίων μαθητές σχολείων της Αγίας Παρασκευής αλλά και εκπρόσωποι φορέων ΑΜΕΑ, φύτευσαν περισσότερα από 80 δενδρύλλια σε όλη την έκταση της πλατείας και ακολούθως την καθάρισαν και την έβαψαν, δημιουργώντας γωνιές αναψυχής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Αντιδήμαρχοι και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου.

Ειδικότερα μεταξύ των εθελοντών ήταν μαθητές-μαθήτριες από τις Η.ΠΑ., από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) - Αγίας Παρασκευής και το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι από το Χελιδόνι - Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ  - Αγ. Παρασκευής και από δύο διαφορετικούς φορείς που εστιάζουν στην υποστήριξη και ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρία, EΣΤΙΑ - Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα, ΤΑΓΜΑ21.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Γεωπόνου του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Παράλληλα ομάδες εθελοντών πραγματοποίησαν δράσεις χρωματισμού-καλλωπισμού της πλατείας, ενώ με τη βοήθεια της με-κερδοσκοπικής οργάνωσης The Bee Camp όλες οι ομάδες έμαθαν για την βαρύτητα που ενέχουν οι μέλισσες για ένα βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη Γη μέσα από το βιωματικό δημιουργικό παιχνίδι.

Ο κ.  Μυλωνάκης, αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Χατζηγάκη για την πρωτοβουλία και τη συνεργασία, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηγάκη ομορφύναμε  την πλατεία Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο της Ημέρας Προσφοράς και Συμπερίληψης. Μαζί με πάνω από 90 εθελοντές μεταξύ των οποίων και μαθητές από τα σχολεία Αγίας Παρασκευής, φυτέψαμε δέντρα, καθαρίσαμε και βάψαμε την πλατεία, ενώ παράλληλα τα παιδιά συμμετείχαν σε δράσεις που ενδυναμώνουν την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση. Όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της εθελοντικής προσφοράς, του σεβασμού στο περιβάλλον και της αλληλεγγύης. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ανάλογες δράσεις, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της βιωματικής εκπαίδευσης, της συμπερίληψης αλλά και της προσφοράς στην άνθρωπο και τη φύση. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Χατζηγάκη, θα είμαστε όλοι εκεί».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Γ.Γ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, ανέφερε σχετικά: «Οι Ημέρες Προσφοράς & Συμπερίληψης, είναι ημέρες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κινητοποίησης για την προαγωγή της συλλογικής δράσης για το περιβάλλον και την έμπρακτη εξάλειψη στερεοτύπων γύρω από την αναπηρία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όλες και όλοι ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα του Ιδρύματος αλλά και που μέσα από την ευρύτερη συνεργασία μας με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, μπορούμε να διευρύνουμε τις πρωτοβουλίες μας με στόχο την προσφορά στην κοινότητα και την αύξηση πνευμόνων πρασίνου στον οικιστικό ιστό».

Η Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης πραγματοποιήθηκε με την συνεισφορά της Mondelez Hellas η οποία προσέφερε μερικά από τα αγαπημένα σε όλους προϊόντα της προς τους εθελοντές και τις εθελόντριες.

Την πρωτοβουλία υποστήριξαν όλες οι ομάδες του Δήμου Αγίας Παρασκευής, οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Παιδείας, Υποδομών, Δικτύων και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Κοινωνικής Προστασίας, Ενδυνάμωσης και ΑμεΑ, Πολιτιστικής Ανάπτυξης καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία και η Υπηρεσία Πρασίνου. Τέλος, συμμετείχε και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής.

Δείτε video από την εκδήλωση εδώ:  https://youtu.be/RQQyxur-cV4

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software