Συγκίνηση στην Τελετή Θεμελίωσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

| Νέα του Δήμου
Συγκίνηση στην Τελετή Θεμελίωσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση του σπουδαιότερου έργου που έχει γίνει στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια, έκανε η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, μαζί με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ «Το Χελιδόνι», κα Μητσοπούλου, την πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Βασιλειάδου-Μίζη, αλλά και την Πρόεδρο της Παιγνιοθήκης κα. Καλόφωνου προχώρησαν στην Τελετή Θεμελίωσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Ενός έργου που θα αλλάξει ριζικά το βιοτικό επίπεδο τόσο των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ενώ θα προφέρει ανάσα… ζωής στις οικογένειές τους.

Το έργο αυτό αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά ο οποίος με πρόγραμμα και αποφασιστικότητα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε το έργο της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης να ξεκινήσει και εντός των επόμενων δύο ετών να ανοίξει τις πόρτες και να φιλοξενήσει τους συμπολίτες μας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.280.201,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, επιφάνειας περίπου 2.000τ.μ., με την ανέγερσή της να πραγματοποιείται στην περιοχή των Πευκακίων επί των οδών Αριστοτέλους, Σόλωνος και Επαμεινώνδα.

ΣΥΔ 800

Ο στόχος της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Βασικός στόχος της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι να ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή των φιλοξενουμένων στην κοινωνική και κοινοτική ζωή, την υπεράσπιση των ατομικών τους δικαιωμάτων και να τους εξασφαλίσει μια ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση.  

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αυτονομίας τους, στην βελτίωση των καθημερινών δεξιοτήτων τους και θα τους βοηθήσει ώστε να μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα από τις οικογένειές τους, προσφέροντας έτσι την ποιότητα ζωής που αξίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι συγγενείς τους.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αγίας Παρασκευής θα αποτελέσει ένα σύγχρονο κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, με ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με Nοητική Yστέρηση.

Βασίλης Ζορμπάς: «Ένα έργο αφιερωμένο στους γονείς μου»

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κατά τη διάρκεια της Τελετής Θεμελίωσης του έργου τόνισε: «Η σημασία του έργου αυτού είναι γνωστή σε όλους. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Εγώ απλά θέλω να ευχαριστήσω την Κοινωνική και Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που έκαναν τα πάντα για να φτάσουμε στο σημείο ανέγερσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και παράλληλα να πω ένα ακόμα ευχαριστώ σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα που δώσαμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.  Τέλος, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να να αφιερώσω αυτό το έργο στη μνήμη των γονιών μου».

Στην Τελετή Θεμελίωσης της Σ.Υ.Δ. έδωσαν το παρών:

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής , κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Έφη Καψοκεφάλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Γεράσιμος Χάρχαρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Σάρκουλας, Ιωάννης Αργυρός, Διονύσης Λέκκας, Τιμολέων Κωστόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΙΚΗ» κ. Γιάννης Σταθόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Άννα Γάκη εκπροσωπώντας τον επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε» κ. Γιάννη Μυλωνάκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Δερματάς, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Θεόδωρος Μπουρλιάσκος, η Αντιπρόεδρος ΣΕΔΕ, κα. Γιάννα Αναστασιάδου και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας.

ΣΥΔ 801

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software