Αποπεράτωση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αγίας Παρασκευής -Ιστορική ημέρα για την πόλη μας

| Νέα του Δήμου
Αποπεράτωση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αγίας Παρασκευής -Ιστορική ημέρα για την πόλη μας

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την πόλη της Αγίας Παρασκευής. Μετά από σχεδόν 35 χρόνια ταλαιπωρίας και προβλημάτων, η Δημοτική Αρχή του Βασίλη Ζορμπά υπέγραψε τη σύμβαση για την αποπεράτωση του Δημοτικού κολυμβητηρίου της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί,  υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ μεταξύ του Δήμου Αγίας Παρασκευής και της Αναδόχου Εταιρείας «ΩΡΙΩΝ Α.Τ.Ε.» αξίας 4.997.383,47€ με Φ.Π.Α. (προ εκπτώσεως 6.605.000 €).

Στις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες και κατόπιν ολοκλήρωσής τους θα αρχίσει η εκτέλεση του έργου.

Το στάδιο εργασιών που έχει ολοκληρωθεί κατά το παρελθόν στο δημοτικό κολυμβητήριο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του φέροντα οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα, τους τοίχους πληρώσεως και τμήμα των επιχρισμάτων.

Επίσης, έχει κατασκευαστεί μέρος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Οι λοιπές εγκαταστάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και ως σήμερα παραμένει το κέλυφος.

Με το παρόν έργο θα εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες εργασίες αποπεράτωσής του, ώστε να καταστεί λειτουργικό. Κύριο άξονα του έργου αποτελεί η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω εγκατάστασης συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – θερμότητας (ΣΗΘΥΑ) και εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού.

Η συμβατική διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι 3 (τρία) χρόνια.

κολ800

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου, παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, έχοντας δίπλα του τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη μίλησε για τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί η σημερινή ημέρα θα μείνει για πάντα στην ιστορία της πόλης μας. Σήμερα γίνεται το πρώτο και σπουδαιότερο βήμα για να αποκτήσει η Αγία Παρασκευή το δικό της σύγχρονο κολυμβητήριο. Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πολλών προβλημάτων και αντιπαραθέσεων ήρθε ή ώρα να γίνει κάτι σπουδαίο για την πόλη μας.

Το έργο αυτό είναι τεράστιας σημασίας. Όχι μόνο αθλητικής, αλλά και κοινωνικής. Και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους συνετέλεσαν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Πρώτα απ’ όλους τους πρώην και νυν Διευθυντές της Τεχνικής Υπηρεσίας που δούλεψαν σκληρά για φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης μου. Ιδιαιτέρως τον κ. Κρητικίδη, τον κ. Γκιζιώτη. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μουστόγιαννη, τον κ. Αντωνίου. Αλλά και τον κ. Σταθόπουλο η παράταξη του οποίου μπορεί να είχε ενστάσεις αναφορικά με τον τρόπο αποπεράτωσης του έργου, αλλά στο τέλος στήριξε και εκείνος τις προσπάθειες μας και αποδείχθηκε στην πράξη πως τόσο μεγάλα έργα μπορούν να ενώσουν.

Μόνο μία παράταξη δεν το στήριξε αλλά δεν είναι η μέρα για να πούμε… ονόματα.

Την ίδια ώρα και αφού ευχαριστήσω την Διευθύντρια της Πολεοδομίας, κα. Παλαμάρη, αλλά και όλους τους υπαλλήλους, θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρεια Αττικής που για μία ακόμα φορά απέδειξε στην πράξη πως στηρίζει την πόλη μας. Όχι με λόγια. Αλλά με έργα. Με πράξεις. Δεσμεύοντας στον προυπολογισμό της Περιφέρειας για το 2024, 2.000.000 ευρώ.  Και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουμε όλοι».

κολ801

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες, Λουκία Κεφαλογιάννη, Γιάννης Κεχρής και Βασίλης  Γιαννακόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έφη Καψοκεφάλου, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Σάρκουλας, Γιάννης Αργυρός, Διονύσης Λέκκας, Τίμος Κωστόπουλος, Νίκος Κωβαίος, ο κ. Δημήτρης Κονταξής εκπροσωπώντας την παράταξη "ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή", ο κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σπύρος Παπασπύρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάννης Δερματάς, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, Θοδωρής Μπουρλιάσκος, η Αντιπρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ, Μάνια Βλαχογιάννη, η Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννα Αναστασιάδου, ο Στέφανος Καπέλλας, Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο Γιώργος Νεκταρίδης, μέλος των Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την παράταξη του κ. Πατούλη, Μάρθα Σαμαρά και Νίκος Ζόμπολας,  Γενικός Γραμματέας του Γ.Σ.Α.Π., Γιώργος Καράμπελας, ο Πρόεδρος του «Αλληλεγγύη για όλους, Βασίλης Σαββίδης, η Πρόεδρος του «Αργώ» και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη του κου. Πατούλη, Γεωργία Πίσπα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΑΜΕΑ ανοικτής θαλάσσης, Χρήστος Κορομηλάς, ο Πρωταθλητής Ευρώπης ανοικτής θαλάσσης, Γιώργος Αρνιακός, ενώ το παρών έδωσαν και τα μέλη της Ένωσης Γονέων και ΚηδεμόνωνΒιβή Σιετή, Στελίνα Χαιρέτη και Ελένη Μπιλιάνη. καθώς και η κα. Δήμητρα Κούτρα αλλά και ο κος. Στρατής Μαζίδης εκπροσωπώντας τα ΜΜΕ.

Επίσης το παρών έδωσαν και τα κάτωθι νέα μέλη της παράταξης «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»: Σοφία Γιαννίρη, Φίλιππος Πουλιάσης, Κριτσωτάκης Στέλιος, Γκέλυ Τρανταφύλλου και Μάνθου Φανή.  

κολ802
 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software