Στο Education Unites ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς

| Νέα του Δήμου
Στο Education Unites ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς

Στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Ο κ. Ζορμπάς έδωσε το παρών στην εκδήλωση «Education Unites» η οποία παρουσιάζει το μοναδικό πρόγραμμα υποτροφιών κολεγίων στην Ελλάδα για πρόσφυγες φοιτητές.

Στη σημερινή εκδήλωση, μεταξύ άλλων, το παρών έδωσε και ο George J. Tsunis, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αλλά και ο Πρέσβης της Ουκρανίας, Σεργκέι Σουτένκο, με τους οποίους ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος David G. Horner, ο οποίος τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών για πρόσφυγες μαθητές έχει ως στόχο την προώθηση των κοινών ελληνικών και αμερικανικών αξιών της δημοκρατίας, της γενναιοδωρίας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

education unites800

Το πρόγραμμα «Education Unites» επιχορηγείται με 100.000 δολάρια από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και 100.000 δολάρια από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας. Μέσω του προγράμματος περισσότεροι από 40 πρόσφυγες, μετανάστες και εκτοπισμένοι φοιτητές παρακολουθούν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

education unites801

Μέσω της σημερινής εκδήλωσης οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον αντίκτυπο του προγράμματος, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε φοιτητές από την Ουκρανία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, την Ιορδανία, τη Συρία, τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γκάνα που σπουδάζουν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των Βιοϊατρικών Επιστημών , Φιλοσοφία, Γραφιστική, Κινηματογραφικές Σπουδές, Αεροναυπηγική Μηχανική, Ψυχολογία, Πληροφορική και Διεθνείς Επιχειρήσεις.

education unites802

«Είμαστε πάντα στο πλευρό τέτοιων πρωτοβουλιών»

Στο περιθώριο της παρουσίας του προγράμματος, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, τόνισε:

«Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είμαστε πάντα στο πλευρό τέτοιων πρωτοβουλιών. Είμαστε πάντα στο πλευρό των παιδιών, αλλά και στις προσπάθειες που γίνονται για να δοθούν στα παιδιά αυτά, στους πολίτες του μέλλοντος, τα κατάλληλα εφόδια για να βγουν στον κόσμο και να τον αλλάξουν. Και η σημερινή προσπάθεια είναι ακόμα πιο σπουδαία αν αναλογιστεί κανείς ότι τα εφόδια αυτά θα δοθούν σε παιδιά που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν την δυνατότητα να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες, αλλά και να «παλέψουν» επί ίσοις όροις με τους… ανταγωνιστές τους στην αγορά εργασίας».

education unites803

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software