"Κλιματική αλλαγή-Κλιματική απειλή"

| Νέα του Δήμου
"Κλιματική αλλαγή-Κλιματική απειλή"

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ1 τάξης του 7ου ΔΣ Αγίας Παρασκευής με την  καθοδήγηση και το συντονισμό της εκπαιδευτικού κ. Αθανασίας Κέλλη,  συνεργάστηκαν με το 7ο ΔΣ Λεμεσού Κύπρου, με στόχο να συμμετέχουν σε δράσεις  και να διατυπώσουν προτάσεις σχετικές με την αντιμετώπιση του ζητήματος της  Κλιματικής Αλλαγής. 

Τα παιδιά με τη δασκάλα τους έδρασαν στα πλαίσια ένταξης του σχολείου τους στο  Διεθνές Διετές Διακρατικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης   "ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ" .

Το "Χρυσοπράσινο φύλλο" είναι ένα πρόγραμμα με διετείς διασχολικές  συμπράξεις σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Συντονίζεται από το Κέντρο  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης και από συντονιστές που ορίζει το  Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Η κυπριακή αποστολή θα φτάσει στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην πόλη  μας, στις 8 Δεκεμβρίου2022. Θα ακολουθήσει ένα τετραήμερο φιλοξενίας της  μαθητικής ομάδας από την Λεμεσό κατά τη διάρκεια του οποίου, οι Κύπριοι  μαθητές, με τη συνοδεία των μαθητών και τον συντονισμό της εκπαιδευτικού κ.  Κέλλη και του διευθυντή του σχολείου κ. Λογοθέτη, θα έχουν την ευκαιρία να  επισκεφθούν χώρους και τόπους πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. 

xrisoprasini ΑΦΙΣΑ800

Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε ένθερμα από τον Δήμο μας που ενδιαφέρθηκε να το  στηρίξει οικονομικά καθώς επίσης και από χρήματα που συγκεντρώθηκαν από μια  σειρά δράσεων που με χαρά, διάθεση και προσωπικό ενδιαφέρον υλοποίησαν η  εκπαιδευτικός και τα παιδιά με την άμεση υποστήριξη των γονέων του τμήματος.  

Το μόνο που απομένει είναι η μετάβαση των μαθητών του τμήματος στην όμορφη  Λεμεσό τον επόμενο Μάρτιο ώστε να ολοκληρωθεί η μαθητική ανταλλαγή. 

 Συγχαρητήρια!!

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software