Μήνυμα Δημάρχου Αγίας Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

| Νέα του Δήμου
Μήνυμα Δημάρχου Αγίας Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου αναφέρεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στρέφοντας την προσοχή όλων μας στα δικαιώματα και στις δυνατότητες τους, με στόχο την υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας τους.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στέλνει το δικό του μήνυμα προς όλους.

«Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του 2022 και όμως δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να ενσωματώσουμε πλήρως και με απολύτως λειτουργικό τρόπο στην κοινωνία μας τα Άτομα με Αναπηρία.

Κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει. Όλους.

Θα πρέπει άπαντες να αντιληφθούμε πως η 3η Δεκεμβρίου δεν είναι μια μέρα που αφορά μόνο τα Άτομα με Αναπηρία αλλά και όλους εμάς. Για όσα κάνουμε ή δεν κάνουμε για να μπορέσουν οι συνάνθρωποί μας να ζουν με αξιοπρέπεια.

Τα άτομα με αναπηρία δεν πρέπει να βιώνουν πλέον το φαινόμενο του "Κοινωνικού Αποκλεισμού", να αισθάνονται την περιθωριοποίηση, την στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός σύγχρονου κράτους.

Και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να το πετύχουν μόνοι τους. Αλλά θα πρέπει εμείς, οι υπόλοιποι, να δράσουμε για εκείνους.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής έχουμε προβεί σε σειρά ενεργειών προκειμένου η διαβίωση των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, ενώ παράλληλα μετρούμε αντίστροφα για την εκκίνηση των εργασιών για την δημιουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Ενός σπουδαίου έργου που έχει ως βασικό του σκοπό να ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή των φιλοξενουμένων στην κοινωνική και κοινοτική ζωή, την υπεράσπιση των ατομικών τους δικαιωμάτων και να τους εξασφαλίσει μια ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση.

Κλείνοντας, θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι για να μπορέσουμε να «χτίσουμε» την κοινωνία που ονειρευόμαστε και θέλουμε να «παραδώσουμε» στα παιδιά μας θα πρέπει να βρισκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου».

 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software