Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

| Νέα του Δήμου
Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (08.07.2022.) το απόγευμα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, στην πλατεία που φέρει το όνομα του Εθνομάρτυρα (στη συμβολή των οδών Νεαπόλεως και Πατριάρχου Γρηγορίου), έπειτα από τη συνεργασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και της Επιτροπής Πρωτοβουλίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος,  ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Μανώλης Μηλιαράκης, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο πρόεδρος της ΟΚΟΕ Γιώργος Συλλούρης, η εγγονή της αδελφής του Ήρωα, Μαγδαληνή Σταυρινίδη και ο εκπρόσωπος Α/ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγος Βλαχογιάννης Δημήτριος.

pallikaridis800

Πρώτο ανάμεσα στους εκλεκτούς ήρωες του κυπριακού ελληνισμού χαρακτήρισε τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη ο Μητροπολίτης Πάφου, τονίζοντας ότι ο θάνατος του έγινε καθοδηγητικός φάρος του λαού καθώς ήξερε ότι η λευτεριά κερδίζεται μόνο με αίμα. «Ο Ευαγόρας αποδείχθηκε πρότυπο ελληνικής αγωγής και έγινε παγκόσμιο σημείο αναφοράς καθώς ανδρώθηκε με το πάθος για την ελευθερία», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πάφου.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ανέφερε «Η πόλη μας τιμά έναν Έλληνα-Κύπριο με το θάρρος του Λεωνίδα, την πυγμή του Γρηγόρη Αυξεντίου και το ποιητικό ταλέντο του Κώστα Μόντη. Τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Τον νεώτερο από τους Εθνομάρτυρες του Κυπριακού Ελληνισμού που σε ηλικία μόλις 19 ετών έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της Κύπρου και την ένωσή της με την μητέρα Ελλάδα».

pallikaridis801

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software