Συμμετοχή του 5ου Δημοτικό Σχολείου Αγίας Παρασκευής - Χέλμειου στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού "Κάντο ν΄ακουστεί"

| Νέα του Δήμου
Συμμετοχή του 5ου Δημοτικό Σχολείου Αγίας Παρασκευής - Χέλμειου στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού "Κάντο ν΄ακουστεί"

Μπροστά σε μια πολύ μεγάλη διάκριση βρίσκεται το 5o Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής-Χέλμειο. Το σχολείο της πόλης μας συμμετέχει σε έναν διεθνές διαγωνισμό μουσικής, βρίσκεται ήδη πολύ υψηλά στις προτιμήσεις και όλοι εμείς με τη ψήφο μας μπορούμε να το ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά, έτσι ώστε η πόλη μας να «ακουστεί» σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακούσουν το τραγούδι «ταξιδεύοντας τη ζωή ν’ αγαπάς», με κωδικό 7501, στο παρακάτω link

https://contest.europeanschoolradio.eu/vote-system/listeners/Song-likes-new.php?sort=id-desc&dimotiko=1

και ακολούθως αφού το ακούσουν όλο να πατήσουν μια κόκκινη καρδούλα που εμφανίζεται δεξιά στο αρχείο ήχου.

Το μήνυμα της Διευθύντριας του 5ου Δημοτικού Σχολείου-Χέλμειου, κας. Χαράς Μπούτα:

«Η λέξη «ταξίδι» κατά την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε έχει αποκτήσει για το σχολείο μας ένα ιδιαίτερο νόημα.

Όλα τα παιδιά του σχολείου μας ταξίδεψαν και ταξιδεύουν με ένα μοναδικό τρόπο αλληλεπιδρώντας με συμμαθητές τους από όλο τον κόσμο μέσα από συνεργασίες που επιδιώξαμε. Δημιουργήσαμε προγράμματα etwinning και συνεργαστήκαμε με σχολεία ευρωπαϊκών (Κύπρος, Ιρλανδία, Πολωνία, το ελληνικό σχολείο στο Λονδίνο), με σχολεία άλλων ηπείρων (Ιαπωνία, Τανζανία, Ινδία, Ζανζιβάρη, Ουγκάντα), με σχολεία του δικτύου ASPnet της UNESCO.

Όλα τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν και ταξιδεύουν με τον νου και την ψυχή μέσα από τις παραπάνω συνεργασίες… Γνώρισαν διαφορετικούς πολιτισμούς αλλά και ανακάλυψαν κοινές αξίες και κοινούς προβληματισμούς. Το τραγούδι με το οποίο συμμετέχουμε στο διαγωνισμό είναι έμπνευση αυτών των ταξιδιών.

Και συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε με… «χάρτη οδηγό την αγάπη στην καρδιά μας…».

«Ταξιδεύοντας να μην ξεχνάς, τη ζωή ν΄ αγαπάς

κάθε μέρα να ζεις με χαρά, όπου κι αν πας…»

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software