Συμβουλές της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

| Νέα του Δήμου
Συμβουλές της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ» που έχουν επηρεάσει όλη την Ελλάδα «χτύπησαν» και την Αττική και την πόλη της Αγίας Παρασκευής, με τον Δήμο αλλά και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν τις επόμενες ώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΑ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΥΣΧΑΙΡΕΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας  απευθύνει συστάσεις στους κατοίκους των περιοχών που επηρεάζονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση. Επίσης καλεί τους οδηγούς που βρίσκονται σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οδηγούν, να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Ακόμη, όσοι μετακινούνται πεζή συστήνεται να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί λόγω της ολισθηρότητας.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

*Διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε.

*Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα. Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

*Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.

*Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές. Αλλάξτε πορεία αν είστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.

*Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

*Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Τοποθετείστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

*Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.

*Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.

*Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις.

*Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

*Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.

*Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.

*Αν μετακινείστε πεζοί, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software