1821-2021. Δύο αιώνες μνήμης για το μείζον γεγονός της ιστορίας μας, την Ελληνική Επανάσταση

| Νέα του Δήμου
1821-2021. Δύο αιώνες μνήμης για το μείζον γεγονός της ιστορίας μας, την Ελληνική Επανάσταση

 Με εκδήλωση παρουσίασης της ερευνητικής δράσης «Το 1821 στις γειτονιές μας: Πώς θυμόμαστε την Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μνημεία και τα οδωνύμια», την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:30, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η ερευνητική δράση πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2020-21 από μαθητές των 4 τμημάτων της Α΄ τάξης, οι οποίοι, αξιοποιώντας τη διαδημοτικότητα του σχολείου, ερεύνησαν και κατέγραψαν τα μνημεία και τα οδωνύμια που αφορούν σε γεγονότα και συντελεστές της Ελληνικής Επανάστασης σε 24 δήμους και περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής. Παράλληλα, η ομάδα της Βιβλιοθήκης συγκέντρωσε βασικά βιογραφικά στοιχεία και απεικονίσεις των μορφών του 1821 που εντοπίστηκαν από την έρευνα.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της ερευνητικής δράσης είχε η εκπαιδευτικός Χρύσα Τζαγκαρουλάκη, Δρ. Ιστορίας (Κέντρο Έρευνας Νεότερης Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο), με τη συνεργασία των φιλολόγων της Α΄ Λυκείου, Ζέτας Παπαγεωργοπούλου (Α2), Ασπασίας Παπαναστασίου (Α3), Ηλία Παπαχατζή (Α1, Α4).

Στην εκδήλωση θα προβληθεί 37΄ βίντεο με τα αποτελέσματα της έρευνας (σκηνοθεσία - μοντάζ: Στέφανος Κοπανάκης, Δ/ντής Φωτογραφίας) και θα βραβευτούν οι συμμετέχοντες μαθητές.

Για την ασφάλεια όλων θα τηρηθούν τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.  Παρακαλείσθε να επιδείξετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με ισχύ ως 6 μήνες από τη διάγνωση ή βεβαίωση κρατικού εργαστηριακού rapid test 48 ωρών, μαζί με αποδεικτικό ταυτότητας.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software