«Κρυφά το λένε τα πουλιά…»

| Νέα του Δήμου
«Κρυφά το λένε τα πουλιά…»

Εθνικά ιστορικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Στα πλαίσια του εορτασμού «1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» ο Δήμος  Αγίας Παρασκευής με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα παρουσιάζουν την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής,  μια συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τη Στέλλα Κονιτοπούλου και τίτλο: «Κρυφά το λένε τα πουλιά…».

Μετά από ειδική ιστορική και λαογραφική έρευνα το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει γνωστά και αγαπημένα δημοτικά τραγούδια, ιστορικά και κλέφτικα,  από τον ανεξάντλητο μουσικοποιητικό πλούτο της στεριανής και νησιωτικής παράδοσής μας, τα οποία αναφέρονται σε πρόσωπα και γεγονότα της προεπαναστατικής περιόδου και κυρίως της Επανάστασης του 1821.

Η Στέλλα Κονιτοπούλου και ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, δύο διακεκριμένοι ερμηνευτές του δημοτικού μας τραγουδιού και τέσσερεις δεξιοτέχνες των λαϊκών μουσικών οργάνων (κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστά) δίνουν  ξεχωριστό χρώμα σε αυτή τη συναυλία ιστορικής μνήμης, μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό στην Πελοπόννησο, τη Ρούμελη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία κ.ά.

konitopoulou800 1

 

 

Τραγουδούν

Στέλλα Κονιτοπούλου

Παναγιώτης Αγγελακόπουλος

konitopoulou800 3

 

Παίζουν οι μουσικοί

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο, φλογέρα

Βασίλης Κλουβάτος, βιολί

Δημήτρης Ράπτης, λαούτο, ταμπουράς

Βασίλης Ι. Οικονόμου, τουμπελέκι, νταούλι, ντέφι

 

Τα κείμενα αφηγείται η Αγγελική Παρτσινέβελου

Έρευνα υλικού - Σύνθεση προγράμματος: Βασίλης Ι. Οικονόμου

Συντονισμός - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλλα Κονιτοπούλου

Ώρα έναρξης: 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

konitopoulou800 2

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software