Τοποθετήθηκε το κατάστρωμα της πεζογέφυρας στην πλατεία Πέτρουλα

| Νέα του Δήμου
Τοποθετήθηκε το κατάστρωμα της πεζογέφυρας στην πλατεία Πέτρουλα

Το σημαντικότερο βήμα για την κατασκευή της πεζογέφυρας, επί της Λεωφόρου Μεσογείων που θα συνδέει την οδό Ευαγγελιστρίας με την Πλατεία Πέτρουλα, έγινε χθες το βράδυ. Οι εργασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα και ολοκληρώθηκαν  στις 6 το πρωί, έτσι ώστε να τοποθετηθεί με ασφάλεια το κατάστρωμα που θα συνδέει τα δύο ρεύματα.

Παρόντες κατά τη διάρκεια του έργου ήταν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Σάρκουλας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, αλλά και ο Εκτελεστικός Γραμματέας  της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιάννης Σελίμης.   

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, παρουσία των κ.κ. Πατούλη και Γιαννακόπουλου είπε ότι «Η Αγία Παρασκευή με Περιφερειάρχη το Γιώργο Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχη το Βασίλη Γιαννακόπουλο και Δήμαρχο εμένα το Βασίλη Ζορμπά θα αλλάξει. Όχι μόνο στα επόμενα 2.5 χρόνια, αλλά και σε άλλα 5 που θα είμαστε και πάλι στις θέσεις μας. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μας, τον κ. Σελίμη που βρίσκεται και αυτός εδώ μαζί μας και σε κάθε ευκαιρία δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον του για την πόλλη. Και φυσικά και στον κ. Κατσιγιάννη που μας έχει βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του πάρα πολύ.  

Το 2012, κατά τη διάρκεια της πρώτης δημαρχιακής μας θητείας,  είχαμε αιτηθεί την κατασκευή της συγκεκριμένης γέφυρας και είχαμε βρει θετική ανταπόκριση. Το 2014 είχαν ετοιμαστεί τα σχέδια και το 2015 όταν ανέλαβε ο τέως δήμαρχος είχαμε επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον μας για την κατασκευή της. Προσωπικά θα ήθελα το έργο αυτό να γίνει λίγο πιο πάνω, στο ύψος του ΙΚΑ, αλλά τεχνικά ήταν αδύνατο.

Ακόμα καλύτερο θα ήταν να κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, όπου έχουν γίνει και πάρα πολλά ατυχήματα αλλά λόγω της παρουσίας της Εκκλησίας μας, ενός ιστορικού ναού, αυτό δεν μπορούσε να συμβεί. Τέλος θα ήθελα να τονίσω πως με τον Περιφερειάρχη έχουμε συζητήσει και το έργο της υπογειοποίησης της Μεσογείων. Ένα μεγάλο έργο τις λεπτομέρειες του οποίου θα τις δούμε στο μέλλον.

pezogefira800 1

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως «Η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορούσε να μην είναι παρούσα σε ένα δρόμο που περνάει κατά μήκος της Αγίας Παρασκευής, υψηλής εντάσεως και υψηλής επικινδυνότητας για τον πεζό. Δημιουργούμε την ασφάλεια του πεζού μέσα από αυτή την σύγχρονη πεζογέφυρα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υψηλής ποιότητας, όπου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής είναι η τρίτη που τοποθετείται τον τελευταίο χρόνο. Η μία ήταν στον Άλιμο, η δεύτερη στο παλαιό Φάληρο και εδώ στην Αγία Παρασκευή. Θα φτιάξουμε άλλες δύο πεζογέφυρες στο Χαϊδάρι στο Παλατάκι και μια στην Πανόρμου, όπου γίνεται μέσα από χρηματοδότηση της Περιφέρειας και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Θέλω να πω ότι συνεχίζουμε, έχουμε ακόμα να φροντίσουμε και σε άλλα σημεία την ασφάλεια των πολιτών και νομίζω ότι η σημερινή τρίτη γέφυρα αποδεικνύει και αυτά που έχουμε πει ότι πιάνουν τόπο και πολύ περισσότερο πιάνουν τόπο οι πολίτες που ψηφίζουν αυτούς που μπορούν να υλοποιήσουν το πολιτικό τους όραμα».

pezogefira800 2

Το έργο της τοποθέτησης πεζογεφυρών σε 6 θέσεις υψηλής επικινδυνότητας του οδικού δικτύου της Αττικής, αποτελεί έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με  προϋπολογισμό δημοπράτησης τα 13 εκ. ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε  και εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

pezogefira800 3

Συνολικά οι 6 πεζογέφυρες  που προβλέπει το έργο βρίσκονται στα εξής σημεία:

  1. Λεωφόρο Ποσειδώνος και Λεωφόρο Καλαμακίου, Άλιμος,
  2. Λεωφόρο Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα,
  3. Λεωφόρο Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή,
  4. Λεωφόρο Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι,
  5. Λεωφόρο Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο,
  6. Λεωφόρο Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι 

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software