Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!

| Νέα του Δήμου
Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!

Σε μία ακόμα πρωτοποριακή κίνηση προχωράει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η Αντιδημαρχία Νεολαίας. Το πρώτο και μοναδικό Φεστιβάλ Νεολαίας, που διοργανώνεται από δήμο,  θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη  το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου.

Μετά την αλλαγή δεδομένων αναφορικά με την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού και την χαλάρωση των μέτρων από 1η Ιουλίου, ο δρόμος… ανοίγει και το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας μετράει αντίστροφα για την έναρξή του.

Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί  υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλαπλές δράσεις, των προσκόπων της πόλης, του Ερυθρού Σταυρού, ΕΠΑΛ, ανακύκλωσης, φίλων ποδήλατου κοκ.

*Θα γίνουν συζητήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελμάτων και επιχειρήσεων startups και ενημερώσεις για Erasmus και European Solidarity corps, ΚΕΠ υγείας.

*Θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Οι καραντινιέρηδες» του 2ου Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Φαίης Τρύφωνα, βιωματική παρουσίαση της ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο από το ΑΡΓΩ, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των We4All που είναι και υποστηρικτές και με δωρεάν αναψυκτικά και νερά από την εταιρία ΒΙΚΟΣ.

*Θα ψυχαγωγηθούμε με Zumba και Latin από την χορογράφο Άννα Πολύζου και την σχολή χορού Danceaction και φυσικά θα κλείσουμε και τις δύο ημέρες με μουσική και συναυλίες.

Το Σάββατο με την νέα τραγουδοποιό ΑΝΝΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ και το 8μελές συγκρότημά που θα παρουσιάσει τη φιλανθρωπική παράσταση «Η αγάπη ενώνει» και  την Κυριακή με τη συναυλία  των Enorasis, με δωρεάν είσοδο.

Μια καινούρια ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί στα εγκαίνια θα είναι η «Βράβευση Νέων της πόλης μας» που έχουν διακριθεί σε μαθητικούς διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιστημονικά επίπεδα.

Στους βραβευθέντες θα απονεμηθεί ειδικό βραβείο εκ μέρους του δήμου και του δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, από επίσημους αξιωματούχους της πόλης μας και του κράτους που έχουν σχέση κυρίως με τη νεολαία και θα τους δοθεί δωρεάν η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων (European Youth Card) και πρόσβαση σε προγράμματα Erasmus  και επιμορφωτικά προγράμματα θεσμικών φορέων όπως του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το δελτίο τύπου θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες μέρες με το ακριβές πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Η διοργάνωση αυτή, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για την πόλη της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί μια δημιουργική προσπάθεια του Αντιδημάρχου Νεολαίας, κ. Νικόλαου Ζόμπολα, που δίνει τη σκυτάλη και στρέφει τα φώτα στους νέους. Οι νέοι έχουν την ευκαιρία με τη συμμετοχή τους να εκφράσουν τις επιθυμίες και τις ιδέες τους μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, με την συμμετοχή τους.

Όλη η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ομάδα Εθελοντών Νεολαίας.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software