Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά»

| Νέα του Δήμου
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Σάββατο 5 Ιουνίου), ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, τόνισε μεταξύ άλλων πως προτεραιότητα όλων μας για έναν καλύτερο κόσμο είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου:

«Στις 5 Ιουνίου του 1972 ο ΟΗΕ αποφάσισε να θεσπιστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ως η μέρα που θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε τον απολογισμό μας για το τι πράξαμε σωστά και τι όχι για το ίδιο μας το… σπίτι. Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως το περιβάλλον είναι το σπίτι μας.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος δεν είναι άλλος από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας. Έτσι ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας, έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε. 

Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων .

Οι βιολογικοί πόροι και η ποικιλία τους, τα αγαθά που εξασφαλίζουν και οι υπηρεσίες των φυσικών οικοσυστημάτων συνιστούν παράγοντες πρωταρχικής σημασίας για την επιβίωση του είδους μας και την ανάπτυξη των πολιτισμών μας. Ο αέρας που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας βιώσιμο, όλα προϋποθέτουν υγιή οικοσυστήματα.

Είναι η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Να καθαρίσουμε τις θάλασσες, να κάνουμε τις γειτονιές μας πράσινες και να κάνουμε τις πόλεις μας έξυπνες. Το οφείλουμε σε εμάς, το χρωστάμε στη γενιά που έρχεται για να πάρει τη σκυτάλη από τα χέρια μας.

Συνεπώς, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση για τα προβλήματα του περιβάλλοντος γενικότερα, αλλά και για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, προβάλλουν ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών στην πορεία μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Εμείς, ως Δήμος Αγίας Παρασκευής, έχουμε ήδη προχωρήσει στα πρώτα βήματα για τη δημιουργία μιας «έξυπνης» πόλης και είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε αυτόν τον σκοπό».

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software