ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

| Νέα του Δήμου
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Με αφορμή την εκστρατεία 16 ημερών, της «ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής θα είναι φωτισμένο με χρώμα πορτοκαλί, μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου.

Ο περιορισμός στις μετακινήσεις και ο εγκλεισμός των ανθρώπων στο σπίτι για τον έλεγχο της πανδημίας επέφεραν ανησυχητική αύξηση στην πανδημία Βίας κατά των Γυναικών.

Η κορύφωση των αναφορών για την ενδοοικογενειακή βία επήλθε ακριβώς την στιγμή που οι αρχές υποστήριξης των γυναικών, όπως δομές, ιατρικό και νομικό προσωπικό, έχουν επικεντρωθεί στη μάχη κατά του Covid-19.

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου –Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών- η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος εργάζεται για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το «φλέγον» αυτό θέμα.

Μια σειρά δράσεων και διαδυκτιακών εκδηλώσεων θα λάβει χώρα για τις επόμενες 16 ήμερες, μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου. Ανήμερα, δηλαδή, της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 25 ενεργοί Όμιλοι και 500 περίπου μέλη που δραστηριοποιούνται στο προγράμματα με επίκεντρο τους κάτωθι τομείς:

*Βία κατά των Γυναικών

*Εκπαίδευση

*Ενδυνάμωση της Γυναίκας

*Βιωσιμότητα

*Διασφάλιση υγείας και τροφής για όλους.

Το φετινό θέμα της καμπάνιας είναι: Φώτισε τον κόσμο πορτοκαλί: Συλλογικότητα, Χρηματοδότηση, Απάντηση, Αποτροπή.

portokali1

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software