Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ

| Νέα του Δήμου
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ


Με αφορμή την Ημέρα κατά της Φτώχειας, που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως, ο Δήμος μας θέλει να ενημερώσει για άλλη μια φορά τους κατοίκους της πόλης για τις δράσεις που έχει αναλάβει για την ανακούφιση των συμπολιτών μας οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Με κεντρικό σύνθημα «Κανείς Μόνος», ο Δήμος μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του έχει δημιουργήσει μια σειρά από Κοινωνικές Δομές (Κοινωνικό Μαγειρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ανταλλακτήριο Ρούχων) αλλά και μια σειρά από δράσεις. Δράσεις όπως ο πάγκος στη Λαϊκή Αγορά όπου οι συμπολίτες μπορούν να προσφέρουν φρούτα και λαχανικά για τις ανάγκες των δομών, καθώς και μεγάλες κεντρικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Από τις δομές αυτές εξυπηρετούνται περίπου 120 οικογένειες στο Κοινωνικό μαγειρείο, άλλες 400 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και περίπου 250 άτομα στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Επιπλέον, από εικοσαετίας στον Δήμο μας λειτουργεί το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με τρεις δομές που όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηρίξει και ανακουφίσει σωματικά και ψυχολογικά πάρα πολλές περιπτώσεις ηλικιωμένων και μεμονωμένων κατοίκων του Δήμου μας καθώς και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Τέλος, λειτουργεί και γραφείο Απασχόλησης όπου σε εβδομαδιαία βάση παρέχει συμβουλευτική βοήθεια σε ανέργους.

Με την ελπίδα και την ευχή οι ανάγκες για τις δομές αυτές να μειώνονται σταθερά, με αντίστοιχη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης των ωφελούμενων, κάτι που αποτελεί και βασικό στόχο της Κοινωνικής μας Πολιτικής χαιρετίζουμε τις προσπάθειες όλων των Κοινωνικών Φορέων που παλεύουν με την φτώχεια μέχρι την εξάλειψή της.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software