Άρχισαν οι εγγραφές στο «Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας»

| Νέα του Δήμου
Άρχισαν οι εγγραφές στο «Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας»

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγίας Παρασκευής (Σ.Δ.Ε.) είναι σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης. Απευθύνονται σε πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Σκοπός των Σ.Δ.Ε. είναι η συνολική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων και η πληρέστερη συμμετοχή τους στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι, καθώς και την αποτελεσματικότερη ένταξη ή βελτίωση της θέσης τους στην αγορά εργασίας.

Η δομή και η λειτουργία τους υπαγορεύονται από τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα, τις δυνατότητες και τα κίνητρα των εκπαιδευομένων, τους οποίους εφοδιάζουν με σύγχρονες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες. Έμφαση δίνεται στην απόκτηση τόσο βασικών (γραφή, ανάγνωση και αριθμητικοί υπολογισμοί) όσο και νέων (χρήση ξένης γλώσσας και νέες τεχνολογίες) δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα σπουδών των Σ.Δ.Ε. διαφοροποιείται σημαντικά από τα αντίστοιχα της τυπικής εκπαίδευσης, κυρίως ως προς τις αρχές, το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Tα Σ.Δ.Ε. επιδιώκουν να είναι όχι τόπος μετάδοσης αλλά τόπος παραγωγής της γνώσης.

Η χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 2 σχολικά έτη. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 25 ώρες. Το ωράριο λειτουργίας είναι απογευματινό (4:30-8:30). Η έναρξη και η λήξη των διδακτικών περιόδων, οι σχολικές γιορτές και αργίες και οι διακοπές ακολουθούν εκείνα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι απόφοιτοι λαμβάνουν τίτλο σπουδών ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.

Δικαίωμα εγγραφής στα Σ.Δ.Ε. έχουν όσοι έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το Σ.Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής στεγάζεται στο κτήριο του 3ου Γυμνασίου, Δερβενακίων και Σάκη Καράγιωργα 13, μόλις 2 λεπτά από τον Σταθμό του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» (έξοδος Γαρυττού).

Επικοινωνία: τηλ.: 210-6669129 (ώρες 4.30 – 8.00 μ.μ.), φαξ: 210-6669144, http://sdepallinis.sch.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2020 – 2021 πραγματοποιούνται καθημερινά από 4.30 – 8.00 μ.μ.

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software