Χάρτης Κινδύνου Πυρκαγιάς από την «Αλληλεγγύη»

| Νέα του Δήμου
Χάρτης Κινδύνου Πυρκαγιάς από την «Αλληλεγγύη»

Ημερήσιο Χάρτη Κινδύνου Πυρκαγιάς προσέφερε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Αλληλεγγύη για Όλους» κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο,την Τετάρτη 22 Ιουλίου.

Ο εικονιζόμενος Χάρτης, εκτός από την εικαστική του διάσταση είναι και ιδιαίτερα χρηστικός. Δίνει την ευκαιρία στους δημότες να ενημερώνονται καθημερινά για τον βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Είναι εξολοκλήρου χειροποίητος και κατασκευάστηκε το μεν εικαστικό του τμήμα από την Αντωνία Λιάπη, το δε μηχανικό τμήμα από τον Αντώνη Ασκοξυλάκη, οι οποίοι είναι μέλη του Συλλόγου.

Την αντιπροσωπεία του Συλλόγου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Διοίκησης Γιάννης Αργυρός καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θόδωρος Μπουρλιάσκος.

Και οι δύο ευχαρίστησαν θερμά τόσο τα μέλη του Συλλόγου όσο και τον Πρόεδρό τουςΜάκη Κρασανάκη, για την πρωτοβουλία και την προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ότι, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, ο χάρτης θα αναρτηθεί σε εμφανές σημείο της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Δήμαρχου τόνισε: «Η συγκεκριμένη προσφορά τού Συλλόγου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Συμβάλει επίσης αποτελεσματικά στην προληπτική οργάνωση και τον συντονισμό για την ετοιμότητα των εμπλεκομένων φορέωνκαι ενισχύει την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αποτροπή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών από αμέλεια».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρει στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ο νεοσύστατος Σύλλογός μας», ανέφερε ο συνταξιούχος πυροσβέστης και μέλος της «Αλληλεγγύης» Βασίλης Σαββίδης. «Εκτός από το πλούσιο πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο τού Συλλόγου μας, έχουμε κατά καιρούς στηρίξει με τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έχουμε προσφέρει εμφιαλωμένα νερά στην Πολιτική Προστασία και έχουμε πραγματοποιήσει καθαριότητα στο πυροφυλάκειο του Τσακού».

ΧΑΡΤΗΣ 2

Γραφτείτε στο newsletter

Επιλέξτε παρακάτω σε ποια λίστα ανήκετε.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»,στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, κατά 80% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.


e-genius.gr ...intelligent web software